zoeken
Recente reacties

22 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Dendeng Ragi 2 zoet rundvlees met gerapste kokos
- Chung Tong Gai - kip in kruidige saus
- Gamjaguk 감자국 - aardappelsoep
- Dendeng Ragi - gekruid rundvlees met kokos
- Dendeng Ragi - gekruid rundvlees
- Tahu gimbal - tahu met garnalen
- Dendeng Manis Kering - Geroosterd of gebakken gedroogd rundvlees
- Dendeng Manis Kering - gebakken/geroosterd gedroogd rundvlees
- Dendeng Manis - zoet drooggekbaken vlees
- Dendeng Lambok - rood gebakken gekruid rundvlees
Lurun manu - Gekookte kip in kruidige (kokos)saus


Lurun manu
Gekookte kip in kruidige (kokos)saus
Gekookte kip in kruidige (kokos)saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 zware kip met de organen
3 serehstengels, gekneusd
1000 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
1 eetl. asem
Haluskan;
boemboe:
8 sjalotten
8 teentjes knoflook
5 cm gember (jahe/djahé)
5 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip en de organen in stukken. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en voeg de sereh, de boemboe en de kip toe en stoof dit zachtjes voor 40 minuten. Dan de asem en het zout toevoegen en de kip verder in 15 minuten gaar stoven..
ingrediënten:
1 zware kip met de organen
3 serehstengels, gekneusd
1000 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
1 eetl. asem
Haluskan;
boemboe:
8 sjalotten
8 teentjes knoflook
5 cm gember (jahe/djahé)
5 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip en de organen in stukken. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en voeg de sereh, de boemboe en de kip toe en stoof dit zachtjes voor 40 minuten. Dan de asem en het zout toevoegen en de kip verder in 15 minuten gaar stoven..
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.