banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 27 days ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Gado-Gado Betawi - gemengde groenten met pindasaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Gado-Gado Betawi
gemengde groenten met pindasaus

Baha-bahan:
ingrediënten:
150 gr kouseband
200 gr kool
75 gr tauge
1 labu siam / chayote
1 blok tahu
200 gr tempe
2 komkommers
water
olie
 
Bahan-bahan saus:
ingrediënten saus:
175 gr pinda's
5 rode rawits
3 teentjes knoflook, gebakken
1/2 theel zout
4 theel palmsuiker
125 ml water
2 theel asemwater
2 limoenen (sap)
 
Taburan:
garnering:
1 eetl bawang goreng
50 gr kerupuk/kroepoek
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kouseband in kleine stukjes, de kool in grove reepjes/stukjes, de tahu, tempe en chayote in blokjes. Verhit in een pan het water en blancheer de kouseband, de tauge, de kool en giet af. Stoom de chayote gaar. Verhit in een pan de olie en bak de tahu en tempe. Snijd de komkommer in stukjes. Meng alle groenten met de tahu en tempe door elkaar en giet de saus erover. Besprenkel met de bawang goreng en de kroepoek en serveer.
 
Cara membuat saus:
bereiding saus:
Wrijf of maal de pinda's, de knoflook, de rawits, het zout en de palmsuiker fijn tot een pasta. Meng het water er langzaam door en vorm een gladde massa. Dan het asemwater en het limoensap erdoor mengen.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 110 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39789538