banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 7 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Gado-Gado Betawi - gemengde groenten met pindasaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Gado-Gado Betawi
gemengde groenten met pindasaus

Baha-bahan:
ingrediënten:
150 gr kouseband
200 gr kool
75 gr tauge
1 labu siam / chayote
1 blok tahu
200 gr tempe
2 komkommers
water
olie
 
Bahan-bahan saus:
ingrediënten saus:
175 gr pinda's
5 rode rawits
3 teentjes knoflook, gebakken
1/2 theel zout
4 theel palmsuiker
125 ml water
2 theel asemwater
2 limoenen (sap)
 
Taburan:
garnering:
1 eetl bawang goreng
50 gr kerupuk/kroepoek
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kouseband in kleine stukjes, de kool in grove reepjes/stukjes, de tahu, tempe en chayote in blokjes. Verhit in een pan het water en blancheer de kouseband, de tauge, de kool en giet af. Stoom de chayote gaar. Verhit in een pan de olie en bak de tahu en tempe. Snijd de komkommer in stukjes. Meng alle groenten met de tahu en tempe door elkaar en giet de saus erover. Besprenkel met de bawang goreng en de kroepoek en serveer.
 
Cara membuat saus:
bereiding saus:
Wrijf of maal de pinda's, de knoflook, de rawits, het zout en de palmsuiker fijn tot een pasta. Meng het water er langzaam door en vorm een gladde massa. Dan het asemwater en het limoensap erdoor mengen.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 388 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39339847