Recente reacties

Shaun 12 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Write a comment
Gado-Gado Betawi - gemengde groenten met pindasaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gado-Gado Betawi
gemengde groenten met pindasaus

Baha-bahan:
ingrediënten:
150 gr kouseband
200 gr kool
75 gr tauge
1 labu siam / chayote
1 blok tahu
200 gr tempe
2 komkommers
water
olie
 
Bahan-bahan saus:
ingrediënten saus:
175 gr pinda's
5 rode rawits
3 teentjes knoflook, gebakken
1/2 theel zout
4 theel palmsuiker
125 ml water
2 theel asemwater
2 limoenen (sap)
 
Taburan:
garnering:
1 eetl bawang goreng
50 gr kerupuk/kroepoek
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kouseband in kleine stukjes, de kool in grove reepjes/stukjes, de tahu, tempe en chayote in blokjes. Verhit in een pan het water en blancheer de kouseband, de tauge, de kool en giet af. Stoom de chayote gaar. Verhit in een pan de olie en bak de tahu en tempe. Snijd de komkommer in stukjes. Meng alle groenten met de tahu en tempe door elkaar en giet de saus erover. Besprenkel met de bawang goreng en de kroepoek en serveer.
 
Cara membuat saus:
bereiding saus:
Wrijf of maal de pinda's, de knoflook, de rawits, het zout en de palmsuiker fijn tot een pasta. Meng het water er langzaam door en vorm een gladde massa. Dan het asemwater en het limoensap erdoor mengen.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 67 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41233540