banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 5 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 21 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 1 months ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 3 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Gado-gado Kota Padang
gemengde groenten met pindasaus uit Zuid-Sumatra

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr aardappelen
2 eieren
100 gr soun (glasmie)
100 gr witte kool
50 gr tauge
250 gr komkommer
2 eetl olie
water

bahan saus kacang:
ingrediënten pindasaus:
250 gr pinda's
2 rode lomboks
6 sjalotjes
6 teentjes knoflook
3 kemiri noten
1/2 theel zout
2 eetl kecap manis
5 cm laos
3 cm jahe
1 sereh/citroensgras
4 jeruk purut blaadjes
250 ml kokosmelk
1 theel palmsuiker

Taburan:
garnering:
emping
2 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Kook de aardappelen in water gaar en de eieren hard, week de soun in warm water en laat daarna uitlekken en blancheer de tauge. Snijd de aardappelen in 8 stukjes evenals de eieren.
Snijd de kool fijn, schil de komkommer en snijd deze fijn. Meng dan de aardappelen, de eieren, de soun, de kool, de tauge en de komkommer goed door elkaar. Giet de pindasaus over de gemengde groenten en bestrooi dit met de bawang goreng en de emping.

Saus kacang:
Wrijf of maal de pinda's, de lomboks, de sjalotjes, de knoflook en de kemiri tot een grove tot fijne pasta. Raps de laos.
Verhit in een pan de olie en fruit de pasta met de laos, de jahe, de sereh, de salam en de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg dan het zout, de palmsuiker, de kecap en de kokomsmelk toe en breng zachtjes al roerend aan de kook. De saus is klaar als de olie komt bovendrijven.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 63 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36250652