Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Gado-gado Kota Padang - gemengde groenten met pindasaus uit Zuid-Sumatra

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gado-gado Kota Padang
gemengde groenten met pindasaus uit Zuid-Sumatra

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr aardappelen
2 eieren
100 gr soun (glasmie)
100 gr witte kool
50 gr tauge
250 gr komkommer
2 eetl olie
water

bahan saus kacang:
ingrediënten pindasaus:
250 gr pinda's
2 rode lomboks
6 sjalotjes
6 teentjes knoflook
3 kemiri noten
1/2 theel zout
2 eetl kecap manis
5 cm laos
3 cm jahe
1 sereh/citroensgras
4 jeruk purut blaadjes
250 ml kokosmelk
1 theel palmsuiker

Taburan:
garnering:
emping
2 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Kook de aardappelen in water gaar en de eieren hard, week de soun in warm water en laat daarna uitlekken en blancheer de tauge. Snijd de aardappelen in 8 stukjes evenals de eieren.
Snijd de kool fijn, schil de komkommer en snijd deze fijn. Meng dan de aardappelen, de eieren, de soun, de kool, de tauge en de komkommer goed door elkaar. Giet de pindasaus over de gemengde groenten en bestrooi dit met de bawang goreng en de emping.

Saus kacang:
Wrijf of maal de pinda's, de lomboks, de sjalotjes, de knoflook en de kemiri tot een grove tot fijne pasta. Raps de laos.
Verhit in een pan de olie en fruit de pasta met de laos, de jahe, de sereh, de salam en de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg dan het zout, de palmsuiker, de kecap en de kokomsmelk toe en breng zachtjes al roerend aan de kook. De saus is klaar als de olie komt bovendrijven.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 225 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41022676