logo

Recente Reacties

Gado-gado Kota Padang
gemengde groenten met pindasaus uit Zuid-Sumatra

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr aardappelen
2 eieren
100 gr soun (glasmie)
100 gr witte kool
50 gr tauge
250 gr komkommer
2 eetl olie
water

bahan saus kacang:
ingrediënten pindasaus:
250 gr pinda's
2 rode lomboks
6 sjalotjes
6 teentjes knoflook
3 kemiri noten
1/2 theel zout
2 eetl kecap manis
5 cm laos
3 cm jahe
1 sereh/citroensgras
4 jeruk purut blaadjes
250 ml kokosmelk
1 theel palmsuiker

Taburan:
garnering:
emping
2 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Kook de aardappelen in water gaar en de eieren hard, week de soun in warm water en laat daarna uitlekken en blancheer de tauge. Snijd de aardappelen in 8 stukjes evenals de eieren.
Snijd de kool fijn, schil de komkommer en snijd deze fijn. Meng dan de aardappelen, de eieren, de soun, de kool, de tauge en de komkommer goed door elkaar. Giet de pindasaus over de gemengde groenten en bestrooi dit met de bawang goreng en de emping.

Saus kacang:
Wrijf of maal de pinda's, de lomboks, de sjalotjes, de knoflook en de kemiri tot een grove tot fijne pasta. Raps de laos.
Verhit in een pan de olie en fruit de pasta met de laos, de jahe, de sereh, de salam en de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg dan het zout, de palmsuiker, de kecap en de kokomsmelk toe en breng zachtjes al roerend aan de kook. De saus is klaar als de olie komt bovendrijven.

Add comment

Submit

who is online

We have 174 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 43021777