gevulde rijstrolletjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 ml dunne kokosmelk (santen cair)
750 gr. rijst
3 salamblaadjes
zout
bananenbladeren
biting (houten prikkers)
Vulling:
6 sjalotjes
6 teentjes knoflook
3-4 rode lomboks (ontpit)
1 prei
3 cm laos
3 eetl olie
500 gr. rundergehakt
250 ml dunne kokosmelk (santen cair)
zout
Cara membuat:
bereiding:
Kook de rijst met de dunne kokoksmelk, de salamblaadjes en het zout totdat de kokosmelk is geabsorbeerd.
Snijd de sjalotten in dunne plakjes en de lomboks in dunne reepjes. Kneus dan de laos. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de lomboks en de laos voor 3 minuten. voeg dan het gehakt toe en bak dit droog. Voeg dan de dunne kokosmelk toe en zout naar smaak en het mengsel nog 5 minuten koken. Doe dan de prei erbij, meng alles goed en laat sudderen totdat het vocht is verdampt. Laat de vulling dan afkoelen
Leg op een bananenblad van 20x15cm 3 eetl gekookte rijst, druk dit in de lengterichting plat en verdeel daarop 1 eetlepel van de vulling. Rol dit op tot een rolletje en zet de uiteinden vast met de houten prikkers. Stoom de gevormde bananenpakketjes in 1 uur gaar.
ingrediënten:
1000 ml dunne kokosmelk (santen cair)
750 gr. rijst
3 salamblaadjes
zout
bananenbladeren
biting (houten prikkers)
Vulling:
6 sjalotjes
6 teentjes knoflook
3-4 rode lomboks (ontpit)
1 prei
3 cm laos
3 eetl olie
500 gr. rundergehakt
250 ml dunne kokosmelk (santen cair)
zout
Cara membuat:
bereiding:
Kook de rijst met de dunne kokoksmelk, de salamblaadjes en het zout totdat de kokosmelk is geabsorbeerd.
Snijd de sjalotten in dunne plakjes en de lomboks in dunne reepjes. Kneus dan de laos. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de lomboks en de laos voor 3 minuten. voeg dan het gehakt toe en bak dit droog. Voeg dan de dunne kokosmelk toe en zout naar smaak en het mengsel nog 5 minuten koken. Doe dan de prei erbij, meng alles goed en laat sudderen totdat het vocht is verdampt. Laat de vulling dan afkoelen
Leg op een bananenblad van 20x15cm 3 eetl gekookte rijst, druk dit in de lengterichting plat en verdeel daarop 1 eetlepel van de vulling. Rol dit op tot een rolletje en zet de uiteinden vast met de houten prikkers. Stoom de gevormde bananenpakketjes in 1 uur gaar.