banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
@Jet v Steijnja, maar je kan het ook, wel schoongemaakt, in stukken snijden als je dat wil. Ik heb ook nog een versie waarbij de inktvis gevuld wordt.
Kokkie, goedenavond.
Blijft de inktvis in één stuk?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 24 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Arem-Arem
gevulde rijstrolletjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 ml dunne kokosmelk (santen cair)
750 gr. rijst
3 salamblaadjes
zout
bananenbladeren
biting (houten prikkers)

Vulling:
6 sjalotjes
6 teentjes knoflook
3-4 rode lomboks (ontpit)
1 prei
3 cm laos
3 eetl olie
500 gr. rundergehakt
250 ml dunne kokosmelk (santen cair)
zout

Cara membuat:
bereiding:
Kook de rijst met de dunne kokoksmelk, de salamblaadjes en het zout totdat de kokosmelk is geabsorbeerd.

Snijd de sjalotten in dunne plakjes en de lomboks in dunne reepjes. Kneus dan de laos. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de lomboks en de laos voor 3 minuten. voeg dan het gehakt toe en bak dit droog. Voeg dan de dunne kokosmelk toe en zout naar smaak en het mengsel nog 5 minuten koken. Doe dan de prei erbij, meng alles goed en laat sudderen totdat het vocht is verdampt. Laat de vulling dan afkoelen

Leg op een bananenblad van 20x15cm 3 eetl gekookte rijst, druk dit in de lengterichting plat en verdeel daarop 1 eetlepel van de vulling. Rol dit op tot een rolletje en zet de uiteinden vast met de houten prikkers. Stoom de gevormde bananenpakketjes in 1 uur gaar.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 94 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36328490