Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Arem-Arem - gevulde rijstrolletjes

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Arem-Arem
gevulde rijstrolletjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 ml dunne kokosmelk (santen cair)
750 gr. rijst
3 salamblaadjes
zout
bananenbladeren
biting (houten prikkers)

Vulling:
6 sjalotjes
6 teentjes knoflook
3-4 rode lomboks (ontpit)
1 prei
3 cm laos
3 eetl olie
500 gr. rundergehakt
250 ml dunne kokosmelk (santen cair)
zout

Cara membuat:
bereiding:
Kook de rijst met de dunne kokoksmelk, de salamblaadjes en het zout totdat de kokosmelk is geabsorbeerd.

Snijd de sjalotten in dunne plakjes en de lomboks in dunne reepjes. Kneus dan de laos. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de lomboks en de laos voor 3 minuten. voeg dan het gehakt toe en bak dit droog. Voeg dan de dunne kokosmelk toe en zout naar smaak en het mengsel nog 5 minuten koken. Doe dan de prei erbij, meng alles goed en laat sudderen totdat het vocht is verdampt. Laat de vulling dan afkoelen

Leg op een bananenblad van 20x15cm 3 eetl gekookte rijst, druk dit in de lengterichting plat en verdeel daarop 1 eetlepel van de vulling. Rol dit op tot een rolletje en zet de uiteinden vast met de houten prikkers. Stoom de gevormde bananenpakketjes in 1 uur gaar.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 191 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41065706