banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 3 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Arem-Arem - gevulde rijstrolletjes

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Arem-Arem
gevulde rijstrolletjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 ml dunne kokosmelk (santen cair)
750 gr. rijst
3 salamblaadjes
zout
bananenbladeren
biting (houten prikkers)

Vulling:
6 sjalotjes
6 teentjes knoflook
3-4 rode lomboks (ontpit)
1 prei
3 cm laos
3 eetl olie
500 gr. rundergehakt
250 ml dunne kokosmelk (santen cair)
zout

Cara membuat:
bereiding:
Kook de rijst met de dunne kokoksmelk, de salamblaadjes en het zout totdat de kokosmelk is geabsorbeerd.

Snijd de sjalotten in dunne plakjes en de lomboks in dunne reepjes. Kneus dan de laos. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de lomboks en de laos voor 3 minuten. voeg dan het gehakt toe en bak dit droog. Voeg dan de dunne kokosmelk toe en zout naar smaak en het mengsel nog 5 minuten koken. Doe dan de prei erbij, meng alles goed en laat sudderen totdat het vocht is verdampt. Laat de vulling dan afkoelen

Leg op een bananenblad van 20x15cm 3 eetl gekookte rijst, druk dit in de lengterichting plat en verdeel daarop 1 eetlepel van de vulling. Rol dit op tot een rolletje en zet de uiteinden vast met de houten prikkers. Stoom de gevormde bananenpakketjes in 1 uur gaar.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 97 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38724325