zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Be Siap Mepanggang Mesanten - kip met saus van kokosmelk
- Goru Belanga - smoor van rundvlees uit de Molukken
- Perkadel Kacang Merah - gekruide balletjes van rode kidneybonen
- Sambal goreng hati ayam - gebakken kippenlevertjes
- Rujak - pittige fruitsalade
- Ayam Pinadar - gepeperde kip uit Noord-Sumatra
- hete soep met ei
- Juhi Tabur Kelapa - droog gebakken gekruide sepia
- Ikan Mentega - baarsfilet met ketjap-botersaus
- Ikan Nila Dan Udang Galah Bakar - Geroosterde vis en grote gamba’s
Arem-Arem - gevulde rijstrolletjes


Arem-Arem
gevulde rijstrolletjes
gevulde rijstrolletjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 ml dunne kokosmelk (santen cair)
750 gr. rijst
3 salamblaadjes
zout
bananenbladeren
biting (houten prikkers)
Vulling:
6 sjalotjes
6 teentjes knoflook
3-4 rode lomboks (ontpit)
1 prei
3 cm laos
3 eetl olie
500 gr. rundergehakt
250 ml dunne kokosmelk (santen cair)
zout
Cara membuat:
bereiding:
Kook de rijst met de dunne kokoksmelk, de salamblaadjes en het zout totdat de kokosmelk is geabsorbeerd.
Snijd de sjalotten in dunne plakjes en de lomboks in dunne reepjes. Kneus dan de laos. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de lomboks en de laos voor 3 minuten. voeg dan het gehakt toe en bak dit droog. Voeg dan de dunne kokosmelk toe en zout naar smaak en het mengsel nog 5 minuten koken. Doe dan de prei erbij, meng alles goed en laat sudderen totdat het vocht is verdampt. Laat de vulling dan afkoelen
Leg op een bananenblad van 20x15cm 3 eetl gekookte rijst, druk dit in de lengterichting plat en verdeel daarop 1 eetlepel van de vulling. Rol dit op tot een rolletje en zet de uiteinden vast met de houten prikkers. Stoom de gevormde bananenpakketjes in 1 uur gaar.
ingrediënten:
1000 ml dunne kokosmelk (santen cair)
750 gr. rijst
3 salamblaadjes
zout
bananenbladeren
biting (houten prikkers)
Vulling:
6 sjalotjes
6 teentjes knoflook
3-4 rode lomboks (ontpit)
1 prei
3 cm laos
3 eetl olie
500 gr. rundergehakt
250 ml dunne kokosmelk (santen cair)
zout
Cara membuat:
bereiding:
Kook de rijst met de dunne kokoksmelk, de salamblaadjes en het zout totdat de kokosmelk is geabsorbeerd.
Snijd de sjalotten in dunne plakjes en de lomboks in dunne reepjes. Kneus dan de laos. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de lomboks en de laos voor 3 minuten. voeg dan het gehakt toe en bak dit droog. Voeg dan de dunne kokosmelk toe en zout naar smaak en het mengsel nog 5 minuten koken. Doe dan de prei erbij, meng alles goed en laat sudderen totdat het vocht is verdampt. Laat de vulling dan afkoelen
Leg op een bananenblad van 20x15cm 3 eetl gekookte rijst, druk dit in de lengterichting plat en verdeel daarop 1 eetlepel van de vulling. Rol dit op tot een rolletje en zet de uiteinden vast met de houten prikkers. Stoom de gevormde bananenpakketjes in 1 uur gaar.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.