Garang Asem Pekalongan
gestoofde gekruide groenten met eieren
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr garnalen, gepeld
100 gr kacang tolo, gekookt, anders oogbonen
100 gr kousenband
2 wortelen
5 koolbladeren
2 belimbing wuluh
12 kwarteleitjes, gekookt en gepeld
3 eetl asamwater
2 salam blad
5 cm lengkuas/laos
1 serai/sereh/citroengras
3 jeruk purut blaadjes
1000 ml water
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 rode lomboks
6 cm kunyit
1 theel terasi/trasi
2 theel ketumbar
2 theel palmsuiker
2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kousenband in stukjes. snijd de wortel in blokjes/plakjes. Snijd de koolbladeren in stukjes en de belimbing in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de serai, de lengkuas en de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak deze totdat ze van kleur veranderen. Dan het water toevoegen en breng aan de kook.
Vervolgens de bonen, de kousenband, de koolbladeren, de belimbing, de eieren en het asamwater toevoegen en kook het geheel verder gaar. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Nasi goreng rendang - gebakken rijst met tonijn
- Ayam Tempra - gesmoorde kip in een ui en kecapsaus
- Laonai yangyu - oma's aardappelen
- Konings oesterzwam met knoflooksaus - 鱼香杏鲍菇
- Kangkung roerbak - 椒腐通菜
- Hung Shiu Say Saw - gemengde gesmoorde groenten en paddenstoelen
- Hung Shiu Doong Gwoo - in sojasaus gestoofde champignons
- Hu Pi Jian Jiao - 虎皮尖椒 - gebakken chilipepers met knoflook
- Gestoomde aubergine met knoflook-sesam olie
- Aubergine met pruimensaus - 苏梅酱茄子
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...