logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Garang Asem Pekalongan 
gestoofde gekruide groenten met eieren

Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr garnalen, gepeld
100 gr kacang tolo, gekookt, anders oogbonen
100 gr kousenband
2 wortelen
5 koolbladeren
2 belimbing wuluh
12 kwarteleitjes, gekookt en gepeld
3 eetl asamwater
2 salam blad
5 cm lengkuas/laos
1 serai/sereh/citroengras
3 jeruk purut blaadjes
1000 ml water
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 rode lomboks
6 cm kunyit
1 theel terasi/trasi
2 theel ketumbar
2 theel palmsuiker
2 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kousenband in stukjes. snijd de wortel in blokjes/plakjes. Snijd de koolbladeren in stukjes en de belimbing in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de serai, de lengkuas en de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak deze totdat ze van kleur veranderen. Dan het water toevoegen en breng aan de kook.
Vervolgens de bonen, de kousenband, de koolbladeren, de belimbing, de eieren en het asamwater toevoegen en kook het geheel verder gaar. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 86 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44392315