Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Satia Bia Merah - sate van mosselen/venusschelpen uit de Molukken

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Satia Bia Merah
sate van mosselen/venusschelpen uit de Molukken

Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr mosselen/venusschelpen
water
houtskool
20 sate stokjes
300 ml santen
5 eetl olie
 
Haluskan:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1/2 tomaat
3 kemiri noten
1 theel zout
 
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met een stuk houtskool. Voeg de schelpdieren toe en giet af nadat de schelpen open zijn. Verwijder het vlees.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en meng dit met de santen. Verhit een pan en voeg het mengsel toe samen met de schelpdieren en kook deze gaar.
Rijg de schelpdieren aan een prikker en bedruip deze met de olie. Rooster vervolgens de sate boven een houtkoolvuurtje voor een paar minuten.
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 136 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42083558