zoeken
Recente reacties

19 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

3 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Asam Keung Udeng - garnalen in pittige zurige saus
- Tumis Ayam Jamur Jahe - gebakken kip met paddenstoelen en gember
- Kambing Merica - lamsvlees met groene peper saus
- Tainabu Nilalai-rundvleessoep met ribbetjes
- Bumbu Dasar Merah - Basis bumbu lembaran
- Bacem Udang - gekruide garnalen
- Sambal goreng bawang - pittige gebakken ui
- Semur (Smoor) Daging Betawi - smoor/ stoof van rundvlees
- Ampela Ayam Peteh - kippenmaagjes met petehbonen
- Nasi Uduk
Satia Bia Merah - sate van mosselen/venusschelpen uit de Molukken


Satia Bia Merah
sate van mosselen/venusschelpen uit de Molukken
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr mosselen/venusschelpen
water
houtskool
20 sate stokjes
300 ml santen
5 eetl olie
Haluskan:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1/2 tomaat
3 kemiri noten
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met een stuk houtskool. Voeg de schelpdieren toe en giet af nadat de schelpen open zijn. Verwijder het vlees.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en meng dit met de santen. Verhit een pan en voeg het mengsel toe samen met de schelpdieren en kook deze gaar.
Rijg de schelpdieren aan een prikker en bedruip deze met de olie. Rooster vervolgens de sate boven een houtkoolvuurtje voor een paar minuten.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.