logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Satia Bia Merah
sate van mosselen/venusschelpen uit de Molukken

Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr mosselen/venusschelpen
water
houtskool
20 sate stokjes
300 ml santen
5 eetl olie
 
Haluskan:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1/2 tomaat
3 kemiri noten
1 theel zout
 
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met een stuk houtskool. Voeg de schelpdieren toe en giet af nadat de schelpen open zijn. Verwijder het vlees.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en meng dit met de santen. Verhit een pan en voeg het mengsel toe samen met de schelpdieren en kook deze gaar.
Rijg de schelpdieren aan een prikker en bedruip deze met de olie. Rooster vervolgens de sate boven een houtkoolvuurtje voor een paar minuten.
 

Add comment

Submit

who is online

We have 99 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160294