Vis in zure saus
bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr red snapper/makreel
6 sjalotjes
6 teentjes knoflook
3 rode lomboks,
3 rawits
4 cm gember (jahe/djahé), gekneusd
3 cm laos, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
1 eetl. asem
2 eetl. water
750 ml water
4 salam blaadjes
1 theel suiker,
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de vis in moten. Snijd de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes. Meng de asem met de eetl water. Snijd de rawits en lomboks in de lengte doormidden. Breng het water aan de kook en voeg de sjalotten, de knoflook, de lomboks, de rawits, de gember, de laos, de sereh, de asem en de salam aan toe en laat dit zachtjes 4 minuten koken. Voeg dan de vis met de suiker en het zout toe en laat dit nog 6 minuten zachtjes sudderen totdat de vis gaar is.
ingrediënten:
500 gr red snapper/makreel
6 sjalotjes
6 teentjes knoflook
3 rode lomboks,
3 rawits
4 cm gember (jahe/djahé), gekneusd
3 cm laos, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
1 eetl. asem
2 eetl. water
750 ml water
4 salam blaadjes
1 theel suiker,
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de vis in moten. Snijd de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes. Meng de asem met de eetl water. Snijd de rawits en lomboks in de lengte doormidden. Breng het water aan de kook en voeg de sjalotten, de knoflook, de lomboks, de rawits, de gember, de laos, de sereh, de asem en de salam aan toe en laat dit zachtjes 4 minuten koken. Voeg dan de vis met de suiker en het zout toe en laat dit nog 6 minuten zachtjes sudderen totdat de vis gaar is.