Cemporo
zoete snack/cake uit Yogyakarta
Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr ketan (kleefrijstmeel)
100 gr gerapste kokos
1/2 theel zout
65 ml warm water
35 gr palmsuiker of basterdsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Meng de ketan, het zout, de kokos en het water tot een deeg. Verdeel het deeg in 12 porties en rol deze wat uit. Verdeel de suiker over het deeg en vouw deze weer dicht als een wat platte bal. Stoom vervolgens de cemporo in 30 minuten gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sayur Kojo - Sajoer van aubergines met rundvlees
- Phad Phet Neua - rundvlees reepjes in rode curry saus
- Ayam Bakar Bumbu Rujak - geroosterde in pittig gekruide kokosmelk gestoofde kip
- Lodeh kluwih - broodvrucht met saus
- Moo Shu - 木樨肉 - roerbak van varkensvlees
- Pengat tahu - tahu en sperziebonen gestoofd in kokosmelk
- Singit - in gekruid kokosmelk gestoofd rundvlees uit Jepara
- Kare Ikan
- Sateh Babi 6
- Smoor lidah
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...