zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Garang Asem Kudus - in bananenblad gestoomde kip uit Kudus
- Asem-Asem Buncis (Surakarta) - gestoofde boontjes met rundvlees
- Talam singkong - cassavecake
- Pininyahang Manok sa Gata - kip gestoofd in kokosmelk met ananas
- Kloey kai - Banaan in kokosmelk
- Rendang Itik - rendang van eend
- Nasi Goreng Paksoi - nasi goreng met paksoi
- Acar Kuning - ingelegde groenten met een pinda chili saus
- Goru Belanga - smoor van rundvlees uit de Molukken
- Njum 2
Coan-coan - karper


Coan-coan
karper
karper
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 karpers van ca. 750 gr
3 eetl. azijn
2 theel zout
8 sjalotten
6 teentjes knoflook
6 cm gember (jahe/djahé)
3 tomaten
3 lente-uitjes
5 eetl. olie
100 gr tauco cianjur
suiker naar smaak
250 ml water
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de beide vissen aan beide kanten lichtjes in. Meng de azijn met het zout en wrijf de vissen in het mengsel Laat dit 45 minuten staan. Snijd de sjalotten, de knoflook en de gember in dunne plakjes, de tomaten in partjes en de lente-uitjes in stukjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook en de gember voor 3 minuten. Dan de tomaten en de tauco toevoegen samen met zout en suiker naar smaak. Bak het geheel nog 3 minuten en voeg dan het water toe. Vervolgens de lente-uitjes en de vis toevoegen en deze in 20 minuten gaar sudderen.
ingrediënten:
2 karpers van ca. 750 gr
3 eetl. azijn
2 theel zout
8 sjalotten
6 teentjes knoflook
6 cm gember (jahe/djahé)
3 tomaten
3 lente-uitjes
5 eetl. olie
100 gr tauco cianjur
suiker naar smaak
250 ml water
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de beide vissen aan beide kanten lichtjes in. Meng de azijn met het zout en wrijf de vissen in het mengsel Laat dit 45 minuten staan. Snijd de sjalotten, de knoflook en de gember in dunne plakjes, de tomaten in partjes en de lente-uitjes in stukjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook en de gember voor 3 minuten. Dan de tomaten en de tauco toevoegen samen met zout en suiker naar smaak. Bak het geheel nog 3 minuten en voeg dan het water toe. Vervolgens de lente-uitjes en de vis toevoegen en deze in 20 minuten gaar sudderen.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.