Daging Asam Jakarta
zuur vlees uit Jakarta
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees (dij)
400 ml water
150 ml kokosmelk
1 theel asam jawa
1 eetl palmsuiker
1/2 theel peper
1 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
3 teentjes knoflook
1 cm lengkuas/laos
1 theel ketumbar
1 theel zout
Taburan:
garnering:
1 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook het vlees halfgaar. Schep het uit de pan en snijd het in 20 stukjes. Trek het vlees daarna wat uit elkaar.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 2 minuten. Voeg dan de asam, de palmsuiker en de peper toe en meng goed. Dan de kokosmelk en het vlees toevoegen en kook het vlees uit laag vuur verder gaar en totdat het vocht is verdampt. Strooi de bawang goreng erover en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Daging Pedas Cabai Kering - gebakken en pittig rundvlees
- Kodok saos mentega - Kikkerbilletjes in botersaus
- Jukut Jepang - Chayote in een kruidige kokossaus
- Sambal Udang Basa
- Jamur Ayam Pedas - pittig gebakken paddenstoelen met kip
- Brokili Kuah Jamur - broccoli in bouillon met enoki
- Sambal Lado Ijo - sambal van groene peper en tomaat uit Padang
- Santen - bereiding van kokosmelk
- Tabu - Worstjes van paardenvlees
- Kai Phat Khing - kip met gember en paddenstoelen
Recente Reacties
Rendang - rendang van rundvlees
4 hours agoAl jaren een favoriet hier. Als er visite komt is er altijd de vraag heb je nog Rendang gemaakt. Dit ...Moo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
2 weeks agoJa en nee Ons recept is een oud en authentiek recept, maar er zijn modernere versies te vindenMoo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
2 weeks agoHeerlijk gerecht, maar dit recept is incompleet. Essentiële ingredienten die ontbreken 20 g koriander ...Moo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
2 weeks agoJa, maar dat is het Kai gewordenMoo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
2 weeks agoKan het ook met kippen blokjes