banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 18 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 27 days ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 2 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Daging Asam Jakarta
zuur vlees uit Jakarta

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees (dij)
400 ml water
150 ml kokosmelk
1 theel asam jawa
1 eetl palmsuiker
1/2 theel peper
1 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
3 teentjes knoflook
1 cm lengkuas/laos
1 theel ketumbar
1 theel zout

Taburan:
garnering:
1 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook het vlees halfgaar. Schep het uit de pan en snijd het in 20 stukjes. Trek het vlees daarna wat uit elkaar.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 2 minuten. Voeg dan de asam, de palmsuiker en de peper toe en meng goed. Dan de kokosmelk en het vlees toevoegen en kook het vlees uit laag vuur verder gaar en totdat het vocht is verdampt. Strooi de bawang goreng erover en serveer.

Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 103 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36237501