Cecah Gelime
gekruide gepureerde guava
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 jambu biji / guave
Haluskan:
bumbu:
1 rode lomboks
1 sjalot
1 theel terasi/trasi
1/2 theel zout
Cara membuat:
bereiding;
Rooster de guave boven een houtskoolvuurtje totdat zacht is geworden. Maak daarna de quave schoon en pureer deze. Wrijf of maal de ingrediënten fijn tot een pasta. Meng dan de bumbu met de guave tot een homogene massa.
Zoeken
Laatst gelezen
- Oseng-Oseng Jamur - gebakken gekruide paddestoelen
- Ampela hati masak rendang - gebakken kruidige kippenlevertjes
- Ampela Ayam Peteh - kippenmaagjes met petehbonen
- Kering mi lado hijau - gebakken groene mie
- Abon ayam bawang
- Soto Ayam - indische kippensoep
- Abon ayam tiga - gekruide droog gebakken kip
- Sateh Daging - saté van lamsvlees
- Phad Phet Neua - rundvlees reepjes in rode curry saus
- Sambal goreng jantung ayam kemangi - gebakken gekruide kippenhartjes met aardappel
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...