rundvlees in een kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr rundvlees
5 eetl olie
6 teentjes knoflook
10 sjalotten
1/2 nootmuskaat
3 cm kaneel
3 kruidnagels
3 cardamon
1000 ml santen
250 gr aardappelen
1 theel asem
5 belimbing
Haluskan:
boemboe:
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1/2 theel anijszaad
1/2 theel peper
zout naar smaak
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn en de belimbing in kleine stukjes. Pel de aardappelen en snijd deze in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boembe fijn tot een pasta.
Meng het vlees met de boemboe en laat dit tenminste 45 minuten rusten. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de knoflook goudbruin. Voeg dan de sjalotten toe en bak deze 3 minuten. Dan het vlees, de nootmuskaat, de kaneel, de kruidnagels en de cardamon toevoegen. Bak dit 3 minuten. Vervolgens de santen toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vlees halfgaar is geworden. Vervolgens de aardappelen, de asem en de belimbing toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat alles gaar is geworden en de saus is ingedikt.