Daging Age 2
rundvlees met kokos
Bahan-bahan:
500 gr ribeye
3 teentjes knoflook
2 theel gerapste citroenschil
3 cm jahe
2 theel ketumbar
2 cm kunyit
2 theel palmsuiker
3 eetl arachide olie
125 gr geraspte kokos
2 lente uien
125 ml santen
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne reeepjes. Rasp de jahe en snijd de knoflook en de lenteui in dunne reepjes. Wrijf of maal de kunyit fijn. Meng de knoflook, de citroenrasp, de jahe, de ketumbar, de palmsuiker en 2 eetl olie samen met het vlees. Marineer het vlees voor tenminste 1 uur.
Verhit in een wok de rest van de olie en bak het vlees rondom bruin. Voeg dan de lenteui en de kokos toe en bak dit nog 1 minuut. Vervolgens de santen toevoegen en het geheel nog zachtjes bakken totdat de saus is ingedikt.
Zoeken
Laatst gelezen
- Khao Phad Ka-phrao - nasi goreng met kip en basilicum
- Brokoli Balut Tepung Pedas - gefrituurde broccoli in een pittig jasje
- Tulu Hapi Patunu - geroosterd rundvlees
- Pempek ada'an - Visdeeg met ei
- Udang Taoco - roerbak van garnalen met petai bonen en taoco
- Sambal Cibiuk - pittige frisse sambal van groene rawits
- Kua Pad Mu - thaise nasi goreng
- Kong Xin Cai met knoflook - roerbak van kangkung met knoflook
- Kao Nieuw Mu Ping - gecarameliseerde reepjes vlees
- Ayam Suwir Kemangi - gesnipperde gestoofde kip met kemangi
Recente Reacties
Sambal Miso
5 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
6 days agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
1 month agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...