Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Tumis Curni-Cumi Hitam -  Zoetzuur gebakken inktvis

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Tumis Curni-Cumi Hitam
Zoetzuur gebakken inktvis
Bahan-bahan;
ingrediënten:
500 gr inktvis
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 serehstengel, gekneusd
3 takjes citroenbasilicum
1 prei
5 eetl. olie
1 theel, gula jawa (palmsuiker)
3 eetl. ketjap manis
2 theel, witte azijn
1 limoen (sap)
zout naar smaak

Cara membuat:
Bereiding:
Ontpit de lomboks en snijd deze in dunne reepjes. Snijd de knoflook en de sjalotten in dunne plakjes en de prei in ringetjes. Snijd de intvissen in stukjes en bewaar de inktzakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de lomboks, de knoflook en de sjalotten voor 3 minuten. Voeg dan de inktvissen, de sereh en de inktzakjes toe en bak dit alles voor 4 minuten. Dan de overige ingrediënten toevoegen en het geheel nog 4 minuten zachtjes doorbakken.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 236 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41906569