Zoetzuur gebakken inktvis
Bahan-bahan;
ingrediënten:
500 gr inktvis
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 serehstengel, gekneusd
3 takjes citroenbasilicum
1 prei
5 eetl. olie
1 theel, gula jawa (palmsuiker)
3 eetl. ketjap manis
2 theel, witte azijn
1 limoen (sap)
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Ontpit de lomboks en snijd deze in dunne reepjes. Snijd de knoflook en de sjalotten in dunne plakjes en de prei in ringetjes. Snijd de intvissen in stukjes en bewaar de inktzakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de lomboks, de knoflook en de sjalotten voor 3 minuten. Voeg dan de inktvissen, de sereh en de inktzakjes toe en bak dit alles voor 4 minuten. Dan de overige ingrediënten toevoegen en het geheel nog 4 minuten zachtjes doorbakken.
ingrediënten:
500 gr inktvis
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 serehstengel, gekneusd
3 takjes citroenbasilicum
1 prei
5 eetl. olie
1 theel, gula jawa (palmsuiker)
3 eetl. ketjap manis
2 theel, witte azijn
1 limoen (sap)
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Ontpit de lomboks en snijd deze in dunne reepjes. Snijd de knoflook en de sjalotten in dunne plakjes en de prei in ringetjes. Snijd de intvissen in stukjes en bewaar de inktzakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de lomboks, de knoflook en de sjalotten voor 3 minuten. Voeg dan de inktvissen, de sereh en de inktzakjes toe en bak dit alles voor 4 minuten. Dan de overige ingrediënten toevoegen en het geheel nog 4 minuten zachtjes doorbakken.