zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Onde-onde
- Frikadel Goreng- gehaktballetjes
- Sate Lilit Sampi - balinese sate van rundergehakt
- Gulai Telor Bebek - gepocheerde eieren in saus
- Bandeng Bumbu Cabai Rawit - gebakken vis in pittige saus
- Malbi - Gestoofd geitenvlees
- Sambal kemiri 1 - Sambal met kemirinootjes
- Khao Mok Kai - kipbyriani
- Dadar jawa pedis betul - Javaanse omelet
- Sambal Lado Hijau 1 - Sambal van groene lomboks
Tumis Curni-Cumi Hitam - Zoetzuur gebakken inktvis


Tumis Curni-Cumi Hitam
Zoetzuur gebakken inktvis
Zoetzuur gebakken inktvis
Bahan-bahan;
ingrediënten:
500 gr inktvis
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 serehstengel, gekneusd
3 takjes citroenbasilicum
1 prei
5 eetl. olie
1 theel, gula jawa (palmsuiker)
3 eetl. ketjap manis
2 theel, witte azijn
1 limoen (sap)
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Ontpit de lomboks en snijd deze in dunne reepjes. Snijd de knoflook en de sjalotten in dunne plakjes en de prei in ringetjes. Snijd de intvissen in stukjes en bewaar de inktzakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de lomboks, de knoflook en de sjalotten voor 3 minuten. Voeg dan de inktvissen, de sereh en de inktzakjes toe en bak dit alles voor 4 minuten. Dan de overige ingrediënten toevoegen en het geheel nog 4 minuten zachtjes doorbakken.
ingrediënten:
500 gr inktvis
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 serehstengel, gekneusd
3 takjes citroenbasilicum
1 prei
5 eetl. olie
1 theel, gula jawa (palmsuiker)
3 eetl. ketjap manis
2 theel, witte azijn
1 limoen (sap)
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Ontpit de lomboks en snijd deze in dunne reepjes. Snijd de knoflook en de sjalotten in dunne plakjes en de prei in ringetjes. Snijd de intvissen in stukjes en bewaar de inktzakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de lomboks, de knoflook en de sjalotten voor 3 minuten. Voeg dan de inktvissen, de sereh en de inktzakjes toe en bak dit alles voor 4 minuten. Dan de overige ingrediënten toevoegen en het geheel nog 4 minuten zachtjes doorbakken.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.