zoeken
Recente reacties

1 days ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

25 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Sayur oblok-oblok - Sajoer van kouseband en cassaveblad
- Khao Pad Namprik Pao Sai Kai - thaise gebakken rijst (nasi goreng) met kip
- Gore Gore Daging - gekruid rundvlees met zoete aardappel
- Rujak petis
- Siomay - gestoomde gehakt/gernalen balletjes
- Daging Madura - Madurees gebakken rundvlees
- Iga Masak Keluak - gestoofde gekruide spareribs
- Balado Teri Kacang - pittig gebakken visjes met pinda's
- Dak Cheonggyeongchae Bokkeum 닭청경채볶음 - roerbak van kip met paksoy
- Acar Kuning Bandang Pedas - vis in pittige gele saus
Toli toli - Gefrituurde koekjes


Toli toli
Gefrituurde koekjes
Gefrituurde koekjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr gula jawa (palmsuiker)
50 ml water
500 gr kleefrijstemeel
olie
Cara membuat:
Bereiding:
Rasp de gula jawa. Meng dit met het water en verhit het water totdat de palmsuiker is gesmolten en laat het daarna afkoelen. Meng dit dan met het meel totdat een glad deeg gevormd wordt. Vorm van het deeg dunne slierten (14 cm lang) en maak van deze slierten een achtje. Laat deze achtjes daarna in een kom olie voor 12 minuten liggen. Verhit in een wok/wadjan de olie en frituur de achtjes daarna goudbruin.
ingrediënten:
250 gr gula jawa (palmsuiker)
50 ml water
500 gr kleefrijstemeel
olie
Cara membuat:
Bereiding:
Rasp de gula jawa. Meng dit met het water en verhit het water totdat de palmsuiker is gesmolten en laat het daarna afkoelen. Meng dit dan met het meel totdat een glad deeg gevormd wordt. Vorm van het deeg dunne slierten (14 cm lang) en maak van deze slierten een achtje. Laat deze achtjes daarna in een kom olie voor 12 minuten liggen. Verhit in een wok/wadjan de olie en frituur de achtjes daarna goudbruin.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.