zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

3 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Daun labu jagung manis - pompoen blad met suikermais
- Sambal goreng Ati
- Ayam Masak Hijau (Banjarmasin) - gestoofde kip in groene saus
- Kangkung Taoco Telur Puyuh - gekruide kangkung met kwarteleitjes
- Lengua Estofado - stoofpotje van rundvlees met olijven
- Yum Ta Kai - pikante salade van vlees en garnalen met citroengras
- Sayur Ulih - gemengde groenten in pittige saus (uit Bali)
- Sambal goreng hati dan ampela ayam - Sambal goreng van kip
- Nilaga - runderstoofpotje met groenten
- Sayur Bening Sawi - gestoofde kool met gehaktballetjes
Talam Ebi - gedroogde garnalen cakejes


Talam Ebi
gedroogde garnalen cakejes
Bahan-bahan cake:
ingredienten:
250 gr rijstebloem
1 eetl palmsuiker
½ theel zout
½ theel peper
800 ml santen cair (dunne kokosmelk)
1 eelt olie
250 ml santen asli (dikke kokosmelk)
2 eetl rijstebloem
½ theel zout
Bahan-bahan vulling:
ingredienten:
1 eetl olie
75 gr ebi (gedroogde garnalen)
5 teentjes knoflook
1 eetl palmsuiker
½ theel zout
1/8 stengel bleekselerij
2 rode lomboks
Cara membuat:
bereiding:
Verwarm 400 ml santen cair en kook de overige santen cair. Meng de bloem met de suiker, het zout en de peper. Meng dan eerst de warme santen erdoor en dan de kokende santen. Wrijf de bakplaat in met de olie en giet het mengsel erin. Stoom dit voor 10 minuten. Meng de santen asli met de bloem en het zout en giet dit over het eerdere mengsel en stoom het geheel voor 45 minuten.
Snijd de lomboks en de knoflook fijn. Verhit in een pan de olie en bak hierin de knoflook en de lomboks voor 3 minuten. Bak in een droge koekenpan de ebi en stamp deze daarna fijn. Snijd de bleekselderij fijn (1 eetl). Meng de ingredienten voor de vulling goed door elkaar en strooi dit over de talam. Snijd het in stukken en serveer.
gedroogde garnalen cakejes
Bahan-bahan cake:
ingredienten:
250 gr rijstebloem
1 eetl palmsuiker
½ theel zout
½ theel peper
800 ml santen cair (dunne kokosmelk)
1 eelt olie
250 ml santen asli (dikke kokosmelk)
2 eetl rijstebloem
½ theel zout
Bahan-bahan vulling:
ingredienten:
1 eetl olie
75 gr ebi (gedroogde garnalen)
5 teentjes knoflook
1 eetl palmsuiker
½ theel zout
1/8 stengel bleekselerij
2 rode lomboks
Cara membuat:
bereiding:
Verwarm 400 ml santen cair en kook de overige santen cair. Meng de bloem met de suiker, het zout en de peper. Meng dan eerst de warme santen erdoor en dan de kokende santen. Wrijf de bakplaat in met de olie en giet het mengsel erin. Stoom dit voor 10 minuten. Meng de santen asli met de bloem en het zout en giet dit over het eerdere mengsel en stoom het geheel voor 45 minuten.
Snijd de lomboks en de knoflook fijn. Verhit in een pan de olie en bak hierin de knoflook en de lomboks voor 3 minuten. Bak in een droge koekenpan de ebi en stamp deze daarna fijn. Snijd de bleekselderij fijn (1 eetl). Meng de ingredienten voor de vulling goed door elkaar en strooi dit over de talam. Snijd het in stukken en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.