banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 5 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Talam Ebi - gedroogde garnalen cakejes
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Talam Ebi
gedroogde garnalen cakejes

Bahan-bahan cake:
ingredienten:
250 gr rijstebloem
1 eetl palmsuiker
½ theel zout
½ theel peper
800 ml santen cair (dunne kokosmelk)
1 eelt olie
250 ml santen asli (dikke kokosmelk)
2 eetl rijstebloem
½ theel zout

Bahan-bahan vulling:
ingredienten:
1 eetl olie
75 gr ebi (gedroogde garnalen)
5 teentjes knoflook
1 eetl palmsuiker
½ theel zout
1/8 stengel bleekselerij
2 rode lomboks

Cara membuat:
bereiding:
Verwarm 400 ml santen cair en kook de overige santen cair. Meng de bloem met de suiker, het zout en de peper. Meng dan eerst de warme santen erdoor en dan de kokende santen. Wrijf de bakplaat in met de olie en giet het mengsel erin. Stoom dit voor 10 minuten. Meng de santen asli met de bloem en het zout en giet dit over het eerdere mengsel en stoom het geheel voor 45 minuten.
Snijd de lomboks en de knoflook fijn. Verhit in een pan de olie en bak hierin de knoflook en de lomboks voor 3 minuten. Bak in een droge koekenpan de ebi en stamp deze daarna fijn. Snijd de bleekselderij fijn (1 eetl). Meng de ingredienten voor de vulling goed door elkaar en strooi dit over de talam. Snijd het in stukken en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 167 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39069954