Ayam Bakar Padang
geroosterde gekruide kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (600 gr)
1 limoen, sap
2000 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
7 jeruk purut blaadjes
2 serai/sereh/citroengras
2 cm lengkuas/laos
1 kunyit blad
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
7 teentjes knoflook
4 rode lomboks
1 eetl ketumbar
1/4 theel jinten
4 kemiri noten
3 cm kunyit
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 4 stukken en wrijf deze in met het limoensap. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, de jeruk purut, de serai, de laos en het kunyit blad en breng het al roerend aan de kook.
Voeg dan de kip toe en kook deze gaar en totdat de olie vrijkomt. Schep de kip uit de pan.
Rooster de kip daarna boven een houtskoolvuurtje bruin en besprenkel deze regelmatig tijdens het roosteren met de saus.
Zoeken
Laatst gelezen
- Jagoeng santen - maïs met kokos en suiker
- Putbaechu Doenjang Muchim - pittige salade van kool
- Timun mesanten - komkommer is kokossaus
- Soto Padang - vleessoep uit Padang
- Krengsengan Daging Sapi - rundvlees in een petis saus
- Ayam Nanas - kip met ananas
- Sambal kemiri 1 - Sambal met kemirinootjes
- Sambal goreng kentang kering
- Ayam Asap Goreng Renyah - gekruid gebakken gerookte kip
- Sambal goreng telor - Sambal goreng ei
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...