Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Ayam Bakar Padang - geroosterde gekruide kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Bakar Padang
geroosterde gekruide kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (600 gr)
1 limoen, sap
2000 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
7 jeruk purut blaadjes
2 serai/sereh/citroengras
2 cm lengkuas/laos
1 kunyit blad

Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
7 teentjes knoflook
4 rode lomboks
1 eetl ketumbar
1/4 theel jinten
4 kemiri noten
3 cm kunyit

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 4 stukken en wrijf deze in met het limoensap. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, de jeruk purut, de serai, de laos en het kunyit blad en breng het al roerend aan de kook.
Voeg dan de kip toe en kook deze gaar en totdat de olie vrijkomt. Schep de kip uit de pan.
Rooster de kip daarna boven een houtskoolvuurtje bruin en besprenkel deze regelmatig tijdens het roosteren met de saus.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 266 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41036865