logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Udang bumbu bali
pittig gebakken garnalen uit Bali

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr grote garnalen
1/2 eetl citroensap
1/2 theel zout
1 salam blad
3 jeruk purut blaadjes
1 eetlk kecap manis
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
1 eetl asemwater
200 ml water
4 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
6 teentjes knoflook
5 rode lomboks
5 rode rawits
1 tomaat
1/2 theel trassi
1 cm jahe
 
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon maar laat de staart zitten. Marineer de garnalen met het citroensap en het zout en laat dit tenminste 15 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam en de jerut purut voor 3 minuten. Voeg de garnalen toe en bak deze 2 minuten. Dan de kecap, het zout, de palmsuiker, het asemwater en het water toevoegen en kook alles zachtjes gaar totdat de saus is ingedikt. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 179 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44392001