Udang bumbu bali
pittig gebakken garnalen uit Bali
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr grote garnalen
1/2 eetl citroensap
1/2 theel zout
1 salam blad
3 jeruk purut blaadjes
1 eetlk kecap manis
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
1 eetl asemwater
200 ml water
4 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
6 teentjes knoflook
5 rode lomboks
5 rode rawits
1 tomaat
1/2 theel trassi
1 cm jahe
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon maar laat de staart zitten. Marineer de garnalen met het citroensap en het zout en laat dit tenminste 15 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam en de jerut purut voor 3 minuten. Voeg de garnalen toe en bak deze 2 minuten. Dan de kecap, het zout, de palmsuiker, het asemwater en het water toevoegen en kook alles zachtjes gaar totdat de saus is ingedikt. Serveer.