banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 18 days ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 29 days ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Icon Write a comment Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Ayam Sa'ut Di Buluh
Kip met bananenmerg

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr kip
200 gr merg van bananenboomstam (sa'ut)
6 lenteuitjes
5 groene lomboks
10 groene rawits
7 jeruk purut blaadjes
1 kunyit blad
1 bosje citroenbasilicum
5 eetl olie
bananenbladeren of bamboestok

Haluskan:
boemboe:
8 sjalotten
5 rode lomboks
12 rode rawits
6 cm gember

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukjes. Snijd de merg fijn en kneed dit samen met zout en spoel het goed uit. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.. Snijd de jerut purut blaadjes fijn, het kunyit blad grof en pluk de citroenbasilicumblaadjes van de takjes.

Meng alle ingrediënten door elkaar en verpak dit in bananenblad of in een bamboekoker. Rooster het zachtjes boven een houtskoolvuurtje (bananenblad) in 75-90 minuten of boven open vuur (bamboekoker) in 2 uur gaar.

Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 80 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36518089