Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Ayam Rujak - gekruide gestoofde kip in saus

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Ayam Rujak
gekruide gestoofde kip in saus
Bahan-bahan;
ingrediënten:
750 gr. kipfilet
2 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 salamblaadjes
4 jerut purutblaadjes
1 serehstengel, gekneusd
4 eetl olie
250 ml kokosmelk
zout naar smaak
1 theel gula jawa (plamsuiker)

Haluskan:
boemboe:
2 sjalotten
4 rode lomboks
4 cm laos
5 cm gember (jahe/djahé)
1 theel trassi
6 kemiri noten

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in blokjes en de sjalotten en de knoflook fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de knoflook en de sjalotten voor 2 minuten. Voeg dan de boemboe toe en bak deze 2 minuten mee. Dan de sereh, de salam en de jerut purut toevoegen evenals de kip en bak dit nog 3 minuten.
Vervolgens de kokosmelk, het zout en de palmsuiker toevoegen en het geheel in 25 minuten zachtjes gaar laten sudderen.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 227 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41015579