Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Ayam Rujak - gekruide gestoofde kip in saus

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Ayam Rujak
gekruide gestoofde kip in saus
Bahan-bahan;
ingrediënten:
750 gr. kipfilet
2 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 salamblaadjes
4 jerut purutblaadjes
1 serehstengel, gekneusd
4 eetl olie
250 ml kokosmelk
zout naar smaak
1 theel gula jawa (plamsuiker)

Haluskan:
boemboe:
2 sjalotten
4 rode lomboks
4 cm laos
5 cm gember (jahe/djahé)
1 theel trassi
6 kemiri noten

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in blokjes en de sjalotten en de knoflook fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de knoflook en de sjalotten voor 2 minuten. Voeg dan de boemboe toe en bak deze 2 minuten mee. Dan de sereh, de salam en de jerut purut toevoegen evenals de kip en bak dit nog 3 minuten.
Vervolgens de kokosmelk, het zout en de palmsuiker toevoegen en het geheel in 25 minuten zachtjes gaar laten sudderen.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 87 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40915540