Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Pencok ayam 2 - gegrillde kip in santen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Pencok ayam
gegrillde kip in santen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 schoongemaakte kip van 1,5 kg
350 ml kokosmelk
2 eetl asem
6 basilicumblaadjes

haluskan:
boemboe:
8 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 rode Spaanse pepers
3 cm gember (jahe/djahé)
1 eetl zout
5 kemirie noten
1/2 theel witte peperkorrels

Cara membuat:
bereiding:
Gril de kip op een houtskoolvuurtje gaar, ontbeen en deel de kip in grote stukken en leg vervolgens de stukken kip op een schaal.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn en breng dit met de kokosmelk in een pan al roerend aan de kook. Temper het vuur en laat het mengsel gaar sudderen. Voeg dan de asem toe, proef de saus af en schenk die over de stukken kip.
Strooi de grofgesneden basilicum over het gerecht en dien op
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 173 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41932565