zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Cah Tauge - roerbak van pittige tauge
- Sayur kim-loh - paddestoelensoep
- Gang Massaman Mu - gele varkenscurry
- Ikan Cuka 3
- Sambal Kol
- Pho-Pbia - Thaise loempia's
- Nasi Lengko - gebakken rijst met tahu en tempe in pindasaus uit Ciribon
- Buntut Asam Padeh - ossenstaart in een frisse pittige saus
- Tinaransay - menadonees varkenvlees met gember
- Daging Bumbu Rujak - pittig gekruid rundvlees
Pencok ayam - gegrilleerde kip in kokosmelk


Pencok ayam
gegrilleerde kip in kokosmelk
gegrilleerde kip in kokosmelk
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 zware kip
350 ml kokosmelk
1 theel asem
2 eetl water
6 basilicumblaadjes
Haluskan:
boemboe:
8 sjalotten
2 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 cm gember (jahe/djahé)
1 eetl zout
5 kemiries
1/2 theel witte peper
Cara membuat:
Bereiding:
Rooster eerst de kip in 1 uur boven een houtskoolvuurtje gaar. Verwijder de botten en snijd de kip in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng de boemboe erdoor en laat dit 5 minuten sudderen. Meng de asem met het water en roer dit door de saus. Giet de saus over de kip en betrooi het geheel met grofgeknipte basilicumblaadjes.
ingrediënten:
1 zware kip
350 ml kokosmelk
1 theel asem
2 eetl water
6 basilicumblaadjes
Haluskan:
boemboe:
8 sjalotten
2 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 cm gember (jahe/djahé)
1 eetl zout
5 kemiries
1/2 theel witte peper
Cara membuat:
Bereiding:
Rooster eerst de kip in 1 uur boven een houtskoolvuurtje gaar. Verwijder de botten en snijd de kip in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng de boemboe erdoor en laat dit 5 minuten sudderen. Meng de asem met het water en roer dit door de saus. Giet de saus over de kip en betrooi het geheel met grofgeknipte basilicumblaadjes.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.