gegrilleerde kip in kokosmelk
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 zware kip
350 ml kokosmelk
1 theel asem
2 eetl water
6 basilicumblaadjes
Haluskan:
boemboe:
8 sjalotten
2 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 cm gember (jahe/djahé)
1 eetl zout
5 kemiries
1/2 theel witte peper
Cara membuat:
Bereiding:
Rooster eerst de kip in 1 uur boven een houtskoolvuurtje gaar. Verwijder de botten en snijd de kip in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng de boemboe erdoor en laat dit 5 minuten sudderen. Meng de asem met het water en roer dit door de saus. Giet de saus over de kip en betrooi het geheel met grofgeknipte basilicumblaadjes.
ingrediënten:
1 zware kip
350 ml kokosmelk
1 theel asem
2 eetl water
6 basilicumblaadjes
Haluskan:
boemboe:
8 sjalotten
2 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 cm gember (jahe/djahé)
1 eetl zout
5 kemiries
1/2 theel witte peper
Cara membuat:
Bereiding:
Rooster eerst de kip in 1 uur boven een houtskoolvuurtje gaar. Verwijder de botten en snijd de kip in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng de boemboe erdoor en laat dit 5 minuten sudderen. Meng de asem met het water en roer dit door de saus. Giet de saus over de kip en betrooi het geheel met grofgeknipte basilicumblaadjes.