Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Pencok ayam - gegrilleerde kip in kokosmelk

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Pencok ayam
gegrilleerde kip in kokosmelk
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 zware kip
350 ml kokosmelk
1 theel asem
2 eetl water
6 basilicumblaadjes

Haluskan:
boemboe:
8 sjalotten
2 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 cm gember (jahe/djahé)
1 eetl zout
5 kemiries
1/2 theel witte peper

Cara membuat:
Bereiding:
Rooster eerst de kip in 1 uur boven een houtskoolvuurtje gaar. Verwijder de botten en snijd de kip in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng de boemboe erdoor en laat dit 5 minuten sudderen. Meng de asem met het water en roer dit door de saus. Giet de saus over de kip en betrooi het geheel met grofgeknipte basilicumblaadjes.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 61 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41902541