zoeken
Recente reacties

3 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

23 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Ayam Kecap
- Kerrie Jawa 2
- Duo Jiao Ji Dan - 剁椒鸡蛋 - roerei met chili knoflook saus
- Bami Goreng Sama Udang - eenvoudige gebakken mie met garnalen
- Kare Udang Kering - gebakken kerrie garnalen
- Onde-onde
- Nasi liwet - rijst is kokosmelk gekookt
- Ayam Rebus
- Gulai Lemak Telur Itik- stoofpotje van eendeneieren
- Rawon Daging
Dendeng Kecap - Krokant gebakken rundvlees


Dendeng Kecap
Krokant gebakken rundvlees
Krokant gebakken rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr runderhaas
1 rode lombok
2 theel. asem
2 eetl. water
1 eetl. kecap manis
1 eetl. kecap asin
1/2 theel.peper
zout naar smaak
olie
1/2 limoen (sap)
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 cm laos
Cara membuat:
Bereiding:
Ontpit de lombok en snijd deze in dunne reepjes. Snijd het vlees in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de boemboe met de kecaps, het zout, de peper, de asem en het water en marineer het vlees met dit mengsel voor tenminste 45 minuten. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de lapjes bruin en krokant. Gebruik hiervoor voldoende olie, het vlees moet niet gaan sudderen. Schep het vlees uit de wok/wadjan en besprenkel het met het limoensap en bestrooi het met de lombok.
ingrediënten:
500 gr runderhaas
1 rode lombok
2 theel. asem
2 eetl. water
1 eetl. kecap manis
1 eetl. kecap asin
1/2 theel.peper
zout naar smaak
olie
1/2 limoen (sap)
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 cm laos
Cara membuat:
Bereiding:
Ontpit de lombok en snijd deze in dunne reepjes. Snijd het vlees in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de boemboe met de kecaps, het zout, de peper, de asem en het water en marineer het vlees met dit mengsel voor tenminste 45 minuten. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de lapjes bruin en krokant. Gebruik hiervoor voldoende olie, het vlees moet niet gaan sudderen. Schep het vlees uit de wok/wadjan en besprenkel het met het limoensap en bestrooi het met de lombok.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.