Recente reacties

Ron 3 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Dendeng Kecap - Krokant gebakken rundvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Dendeng Kecap
Krokant gebakken rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr runderhaas
1 rode lombok
2 theel. asem
2 eetl. water
1 eetl. kecap manis
1 eetl. kecap asin
1/2 theel.peper
zout naar smaak
olie
1/2 limoen (sap)

Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 cm laos

Cara membuat:
Bereiding:
Ontpit de lombok en snijd deze in dunne reepjes. Snijd het vlees in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de boemboe met de kecaps, het zout, de peper, de asem en het water en marineer het vlees met dit mengsel voor tenminste 45 minuten. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de lapjes bruin en krokant. Gebruik hiervoor voldoende olie, het vlees moet niet gaan sudderen. Schep het vlees uit de wok/wadjan en besprenkel het met het limoensap en bestrooi het met de lombok.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 317 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42108569