Dendeng Kecap
dun gesneden gebakken rundvlees met pepers
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
1 eetl asamwater
4 eetl kecap manis
3 rode lomboks
olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm jahe
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes en wrijf deze in met het asamwater. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en meng dit samen met de kecap door het vlees en laat het 30 minuten marineren.
snijd de lomboks in dunne reepjes. Verhit in een pan de olie en bak de lomboks krokant en zet apart.
Verhit in een pan de olie en bak het gemarineerde vlees bruin en gaar. Strooi de gebakken lomboks erover en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ayam Bakar Padang - geroosterde gekruide kip
- Soto Kambing - lamsvleessoep
- Telur Masak Pedas - pittig gekookte eieren
- Dabu dabu - Sambal tomaat
- Sambal ulek - sambal oelek
- Pittige roerbak van lotuswortel - 辣炒莲藕
- Lapis daging Surabaya - Rundvlees gestoofd in kecapsaus
- Sambal Goreng Ati - gebakken kippenlevertjes
- Semur Ayam Tomat - gestoofde kip met tomaat
- Daging smoor - Gestoofd rundvlees
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...