logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Dendeng Kecap
dun gesneden gebakken rundvlees met pepers

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
1 eetl asamwater
4 eetl kecap manis
3 rode lomboks
olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm jahe
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes en wrijf deze in met het asamwater. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en meng dit samen met de kecap door het vlees en laat het 30 minuten marineren.
snijd de lomboks in dunne reepjes. Verhit in een pan de olie en bak de lomboks krokant en zet apart.
Verhit in een pan de olie en bak het gemarineerde vlees bruin en gaar. Strooi de gebakken lomboks erover en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 101 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44397449