Tumis Jamur Kembang Tahu
gesauteerde paddenstoelen met tahu
Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr jamur merang / tropische beurszwam / rijst-stro-paddenstoel
100 gr jamur tiram / oesterzwam
4 teentjes knoflook
1/2 ui
2 rode lomboks, ontpit
3 rode rawits
1 eetl oestersaus
1 eetl saus tomat (zie recept)
2 eetl kecap asin
1/2 theel peper
1/2 kembang tahu / tahu vel, geweekt
100 gr caisim / choisam, anders paksoi
150 ml water
3 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de paddenstoelen in plakjes en in repen. Snijd de kembang tahu en de caisim in stukken. Snijd de sjalotjes, de ui, de lomboks en de rawits in dunne plakjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook, de ui, de lomboks en de rawits voor 3 minuten. Voeg dan de paddenstoelen, de oestersaus, de saus tomat, de kecap, de peper en het water toe en meng goed.
Voeg dan de caisim toe en meng goed en breng aan de kook. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Pempek tahu - visdeeg met tahu/tofu
- Sambal kacang / katjang - sambal van pinda's
- Ayam Kampung Lodho - romige gegrilde pittige kip
- Bayam Berudang - spinazie in een kruidige garnalen saus
- Urapan 1 - gemengde groenten met kokos
- Sayur asem Jakarta - Friszure sajoer
- Sambal goreng ayam kering - hete droge kip
- Leong panasu - Gekookt gekruid varkensvlees
- Sambal ulek makassar kacang
- Sambel Gorang Hati Ampela -pittige gebakken kippenlever met aardappel
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...