banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 4 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Tumis Jamur Lokio - gebakken paddenstoelen met bieslook
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Tumis Jamur Lokio
gebakken paddenstoelen met bieslook

Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr oesterzwammen (jamur tiram)
50 gr judasoor (jamur kuping)
150 gr champignons (jamur merang)
50 gr bieslook
1/2 ui
2 eetl kecap asin
1 eetl angciu (chinese kookwijn / miren)
150 ml kippenbouillon (zie recept)
1/4 theel zout
1 lente-uitje
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker
1 theel sesamolie
2 eetl olie
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de paddenstoelen in reepjes/plakjes. Snij de ui in dunne plakjes en de bieslook in stukken. Snijd de lente-ui in stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de ui en de lente-ui voor 2 minuten. Voeg dan de paddenstoelen en de bieslook toe en bak het zacht. Dan de kecap, het zout, de peper, de palmsuiker, de angciu en de bouillon toe en laat het geheel zachtjes sudderen totdat de saus is ingedikt. Schep dan de sesamolie erdoor en serveer. 
 
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 113 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38899147