Tumis Jamur Merang Cabe Ijo
gebakken champignons met groene pepers
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr rijst-stro-paddenstoelen / champginons
75 gr witte kool
1 bosui
2 groene tomaten
1 salam blad
1/2 theel palmsuiker
1/4 theel peper
1/2 theel zout
1 theel vissaus
100 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
3 groene rawits
4 groene lomboks
2 sjalotjes
Cara membuat:
bereiding:
halveer de champignons en snijd de kool in stukjes en de tomaten in partjes. Snijd de bosui in stukjes van 1 cm lang. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam voor 3 minuten. Voeg dan de champignons, de kool en de tomaten toe en meng alles goed. Dan het zout, de peper, de vissaus en het water toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar. Schep dan de bosui erdoor en serveer.