logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 5 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 6 days ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 1 month ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Tumis Oyong Teri Nasi
gebakken pompoen met ansjovis

Bahan-bahan:
ingrediënten:
75 gr ikan teri nasi, gebakken
4 oyong (pompoen)
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
8 groene rawits
2 rode lomboks
2 salam blaadjes
2 jeruk purut blaadjes
1 sereh stengel
1 tomaat
1 takje bieslook
1/2 theel zout
1/2 theel palsmuiker
1/4 theel peper
150 ml water
2 eetl olie
 
Cara membuat:
bereiding:
Schil de oyong en snijd deze in stukjes. Hak de knoflook fijn en en snijd de rawits, de lomboks en de sjalotjes fijn. Snijd de tomaat in blokjes en de bieslook in stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de rawits, de lomboks, de salam, de jeruk purut en de sereh voor 5 minuten. Voeg dan de oyong en de tomaat toe en bak deze zacht. Dan de ikan teri nasi, het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en meng alles goed. Vervolgens het water toevoegen en kook het geheel gaar. Schep de bieslook erdoor en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 139 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44139922