Tumis Oyong Teri Nasi
gebakken pompoen met ansjovis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
75 gr ikan teri nasi, gebakken
4 oyong (pompoen)
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
8 groene rawits
2 rode lomboks
2 salam blaadjes
2 jeruk purut blaadjes
1 sereh stengel
1 tomaat
1 takje bieslook
1/2 theel zout
1/2 theel palsmuiker
1/4 theel peper
150 ml water
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Schil de oyong en snijd deze in stukjes. Hak de knoflook fijn en en snijd de rawits, de lomboks en de sjalotjes fijn. Snijd de tomaat in blokjes en de bieslook in stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de rawits, de lomboks, de salam, de jeruk purut en de sereh voor 5 minuten. Voeg dan de oyong en de tomaat toe en bak deze zacht. Dan de ikan teri nasi, het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en meng alles goed. Vervolgens het water toevoegen en kook het geheel gaar. Schep de bieslook erdoor en serveer.