logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...

Sambal Goreng
Gebakken basis sambal


Bahan-bahan:
Ingrediëntens:
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks
2 groene lomboks
2 cm laos
½ theel trasi
2 salam blad
3 jeruk purut blaadjes
2 eetl asemwater
2 eetl olie

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn. Snijd de lomboks in dunne schuine reepjes. Wrijf of maal de laos fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit daarin de sjalotjes, de knoflook, de trasi, de laos en de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan de salam, de jeruk purut en het asem water toe en bak dit nog 2 minuten.

Add comment

Submit

who is online

We have 70 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44392245