Recente reacties

Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Shianna 18 days ago Sambal goreng kentang kering
waanzinnig lekker!!!!
Ik heb ipv de aardappels bakken wat zakjes kant en klare friet gebruikt, maar zelfs dan......in 1 woord zalig, helemaal zoals het hoort te zijn, Dank voor het delen!
Shaun 2 months ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Write a comment
Sambal goreng tomat

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Sambal goreng tomat
 
Bahan-bahan:
ingrediënten:
6 tomaten
1 ui
1 teentje knoflook
1 eetl gula jawa (palmsuiker)
1 eetl limoensap
200 ml dunne kokosmelk (santen cair)
water
2 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
1 rode lombok
2 cm laos
zout naar smaak

Cara membuat:
Bereiding:
Kerf de tomaten in en leg deze dan voor 30 seconden in kokend water. Dompel de tomaten dan direct onder in koud water en laat deze afkoelen. Ontvel dan de tomaten en snijd deze ieder in partjes. Verwijder het zaad en zoveel mogelijk vocht.
Snijd de ui en de knoflook fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de ui en de knfolook voor 2 minuten. Voeg dan de boemboe, de palmsuiker en het limoensap toe. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en als het kookt de tomaat toevoegen. Het geheel nog zachtjes voor 1 minuut laten koken
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 181 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41455518