Recente Reacties

Sambal goreng tomat
 
Bahan-bahan:
ingrediënten:
6 tomaten
1 ui
1 teentje knoflook
1 eetl gula jawa (palmsuiker)
1 eetl limoensap
200 ml dunne kokosmelk (santen cair)
water
2 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
1 rode lombok
2 cm laos
zout naar smaak

Cara membuat:
Bereiding:
Kerf de tomaten in en leg deze dan voor 30 seconden in kokend water. Dompel de tomaten dan direct onder in koud water en laat deze afkoelen. Ontvel dan de tomaten en snijd deze ieder in partjes. Verwijder het zaad en zoveel mogelijk vocht.
Snijd de ui en de knoflook fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de ui en de knfolook voor 2 minuten. Voeg dan de boemboe, de palmsuiker en het limoensap toe. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en als het kookt de tomaat toevoegen. Het geheel nog zachtjes voor 1 minuut laten koken

Plaats reactie

Verstuur

who is online

We hebben 148 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Artikelen bekeken hits 42587360