logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Sambal goreng tomat
 
Bahan-bahan:
ingrediënten:
6 tomaten
1 ui
1 teentje knoflook
1 eetl gula jawa (palmsuiker)
1 eetl limoensap
200 ml dunne kokosmelk (santen cair)
water
2 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
1 rode lombok
2 cm laos
zout naar smaak

Cara membuat:
Bereiding:
Kerf de tomaten in en leg deze dan voor 30 seconden in kokend water. Dompel de tomaten dan direct onder in koud water en laat deze afkoelen. Ontvel dan de tomaten en snijd deze ieder in partjes. Verwijder het zaad en zoveel mogelijk vocht.
Snijd de ui en de knoflook fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de ui en de knfolook voor 2 minuten. Voeg dan de boemboe, de palmsuiker en het limoensap toe. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en als het kookt de tomaat toevoegen. Het geheel nog zachtjes voor 1 minuut laten koken

Add comment

Submit

who is online

We have 95 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44397555