banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
@Jet v Steijnja, maar je kan het ook, wel schoongemaakt, in stukken snijden als je dat wil. Ik heb ook nog een versie waarbij de inktvis gevuld wordt.
Kokkie, goedenavond.
Blijft de inktvis in één stuk?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 25 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 
Sambal goreng tomat
 
Bahan-bahan:
ingrediënten:
6 tomaten
1 ui
1 teentje knoflook
1 eetl gula jawa (palmsuiker)
1 eetl limoensap
200 ml dunne kokosmelk (santen cair)
water
2 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
1 rode lombok
2 cm laos
zout naar smaak

Cara membuat:
Bereiding:
Kerf de tomaten in en leg deze dan voor 30 seconden in kokend water. Dompel de tomaten dan direct onder in koud water en laat deze afkoelen. Ontvel dan de tomaten en snijd deze ieder in partjes. Verwijder het zaad en zoveel mogelijk vocht.
Snijd de ui en de knoflook fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de ui en de knfolook voor 2 minuten. Voeg dan de boemboe, de palmsuiker en het limoensap toe. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en als het kookt de tomaat toevoegen. Het geheel nog zachtjes voor 1 minuut laten koken
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 76 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36330655