zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Yaam Yai - salade van gemengde groente
- Beef Szechuan - biefstuk met bleekselderij en paprika
- Sambal riport
- Udang Saus Padang - garnalen in pittige saus
- Pangek daging asem pedas - Gestoofd rundvlees
- Acar Benig - atjar
- Gule Cumi - gestoofde inktvis
- Sambal taotjo - sambal van sojabonen
- Sambal Gami - Tomaat-uien saus uit Kalimantan
- Sangkhaya Fakthong - pompoen met custard
Sukjunamul Kimchi - kimchi van tauge


Sukjunamul Kimchi
kimchi van tauge
Ingrediënten:
400 gr taugé
1 kleine rettich
1 kleine wortel
2 eetl vissaus
3 eetl rode peper vlokken
1 bos lente uitjes
3 teentjes knoflook
2 cm jahe
3 theel palmsuiker
2 theel zout
1 eetl geroosterde sesam zaadjes
1 theel sesam olie
water
Bereiding;
Was de tauge en verwijder de losse stukjes. Verhit in een pan het water en voeg de tauge toe en kook deze voor 3 minuten. Dan onder koud water goed afspoelen en laten uitlekken.
Schil de rettich en snijd deze julienne met een lengte van een tauge. Leg de rettich op een schaal en meng hierdoor 2 theel zout en 2 theel palmsuiker. Laat het voor 30 minuten rusten. Spoel de rettich dan goed af en druk voorzichtig het overtollige vocht eruit.
Schil de wortel en snijd deze julienne en met een lengte van een tauge. Snijd de lenteuitjes in stukjes en hak de knoflook en de jahe fijn.
Meng in een kom de rettich met 2 eetl rode peper vlokken, de jahe, de knoflook en de vissaus. Meng dan de tauge, de wortel, de lenteui, 1 eetl rode peper vlokken, 1 theel palmsuiker, de sesamzaadjes en de sesamolie erdoor.
Laat de gemaakte kimchi eerst zes uur op kamertemperatuur staan en beaar het daarna afgesloten in de koelkast.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.