banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 27 days ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Sukjunamul Kimchi - kimchi van tauge
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Sukjunamul Kimchi
kimchi van tauge

Ingrediënten:
400 gr taugé
1 kleine rettich
1 kleine wortel
2 eetl vissaus
3 eetl rode peper vlokken
1 bos lente uitjes
3 teentjes knoflook
2 cm jahe
3 theel palmsuiker
2 theel zout
1 eetl geroosterde sesam zaadjes
1 theel sesam olie
water
 
Bereiding;
Was de tauge en verwijder de losse stukjes. Verhit in een pan het water en voeg de tauge toe en kook deze voor 3 minuten. Dan onder koud water goed afspoelen en laten uitlekken.
Schil de rettich en snijd deze julienne met een lengte van een tauge. Leg de rettich op een schaal en meng hierdoor 2 theel zout en 2 theel palmsuiker. Laat het voor 30 minuten rusten. Spoel de rettich dan goed af en druk voorzichtig het overtollige vocht eruit.
Schil de wortel en snijd deze julienne en met een lengte van een tauge. Snijd de lenteuitjes in stukjes en hak de knoflook en de jahe fijn.
Meng in een kom de rettich met 2 eetl rode peper vlokken, de jahe, de knoflook en de vissaus. Meng dan de tauge, de wortel, de lenteui, 1 eetl rode peper vlokken, 1 theel palmsuiker, de sesamzaadjes en de sesamolie erdoor.
Laat de gemaakte kimchi eerst zes uur op kamertemperatuur staan en beaar het daarna afgesloten in de koelkast.
 
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 99 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39790060