logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Ikan Belado

bahan-bahan:
ingrediënten:
3 makrelen
1 limoen (sap)
zout
olie
7 sjalotten,
3 teentjes knoflook
2 jeruk purutblaadjes
wat selderie , grof gehakt
3 cm laos
5 lomboks,
100 ml water

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de makrelen in mote ne marineer deze met de limoen het wt zout. Verhit in een wok/wadjan wat olie en bak de makrelen bruin. Laat de moten vervolgens uitlekken op keukenpapier.. Wrijf of maal de lomboks, de sjalotten, de knoflook en en laos fijn tot een pasta. Verhit 2 eetl olie in de wok/wadjan en fruit de pasta voor 3 minuten samen met de jeruk purutblaadjes. voeg dan het water toe en laat dit nog 2 minuten zachtjes sudderen. Giet de saus over de moten en strooi en selderieblad over.

Add comment

Submit

who is online

We have 73 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44420394