zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Ayam Panggang Padang - geroosterde kip
- Setopan Kambing - lamsvlees met aubergine en tomaat
- Phak Bung Fai Daeng - gebakken waterspinazie
- Karmanaci - gekruid en geurend rundvlees
- Sayur Lombok Rebung - pittig gestoofde bamboescheuten in romige saus
- lumpia semarang - een beroemde loempia
- Sate Kambing Kecap Pedas - sate van lamsvlees met een pittige kecapsaus
- Tarbot met bosuitjes en gember
- Ayam Paniki Ternate - Gestoofde kip
- Rica-Rica Manado - pittig gestoofd varkensvlees
Ikan Belado


Ikan Belado
bahan-bahan:
ingrediënten:
3 makrelen
1 limoen (sap)
zout
olie
7 sjalotten,
3 teentjes knoflook
2 jeruk purutblaadjes
wat selderie , grof gehakt
3 cm laos
5 lomboks,
100 ml water
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de makrelen in mote ne marineer deze met de limoen het wt zout. Verhit in een wok/wadjan wat olie en bak de makrelen bruin. Laat de moten vervolgens uitlekken op keukenpapier.. Wrijf of maal de lomboks, de sjalotten, de knoflook en en laos fijn tot een pasta. Verhit 2 eetl olie in de wok/wadjan en fruit de pasta voor 3 minuten samen met de jeruk purutblaadjes. voeg dan het water toe en laat dit nog 2 minuten zachtjes sudderen. Giet de saus over de moten en strooi en selderieblad over.
bahan-bahan:
ingrediënten:
3 makrelen
1 limoen (sap)
zout
olie
7 sjalotten,
3 teentjes knoflook
2 jeruk purutblaadjes
wat selderie , grof gehakt
3 cm laos
5 lomboks,
100 ml water
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de makrelen in mote ne marineer deze met de limoen het wt zout. Verhit in een wok/wadjan wat olie en bak de makrelen bruin. Laat de moten vervolgens uitlekken op keukenpapier.. Wrijf of maal de lomboks, de sjalotten, de knoflook en en laos fijn tot een pasta. Verhit 2 eetl olie in de wok/wadjan en fruit de pasta voor 3 minuten samen met de jeruk purutblaadjes. voeg dan het water toe en laat dit nog 2 minuten zachtjes sudderen. Giet de saus over de moten en strooi en selderieblad over.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.