Recente reacties

Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Shianna 21 days ago Sambal goreng kentang kering
waanzinnig lekker!!!!
Ik heb ipv de aardappels bakken wat zakjes kant en klare friet gebruikt, maar zelfs dan......in 1 woord zalig, helemaal zoals het hoort te zijn, Dank voor het delen!
Shaun 2 months ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Write a comment
Pipi-an - kip met varkensvlees in een pindasaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Pipi-an
kip met varkensvlees in een pindasaus

Ingrediënten:
750 gr kippendijen
500 gr varkensvlees
125 gr ham
1 theel zout
1 theel peper
water

Ingrediënten saus:
100 gr basmati rijst
5 eetl olie/reuzel
1 theel annatto zaad
2 teentjes knoflook
2 uien
2 eetl varkensvet
150 gr pindakaas

Bereiding:
Snijd het vlees en de ham in blokjes. Snijd de knoflook en de uiten fijn. Snijd het vet in blokjes.
Leg het vlees en de ham in een pan samen met het zout en de peper en voeg water toe totdat het vlees net onder staat. Breng dan aan de kook en kook op laag vuur verder totdat het vlees gaar is. Schep het vlees uit de pan en zeef de bouillon.
Rooster de rijst op laag vuur totdat deze goudbruin is geworden en wrijf of maal het daarna fijn tot een poeder. Verhit in een pan de reuzel en voeg het annatto zaad toe en bak deze afgesloten voor 1 minuut. Schep het zaad uit de pan en verwijder het.
Dan de knoflook, de uien en het varkensvet toevoegen en bak totdat het goudbruin is geworden. Meng het rijstmeel met wat bouillon tot een gladde saus en voeg het toe samen met de pindakaas en meng goed enb breng het aan de kook. Vervolgens het vlees en de ham toevoegen en kook het verder gaar. Eventueel wat extra bouillon toevoegen. Serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 147 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41465157