logo

Recente Reacties

Pipi-an
kip met varkensvlees in een pindasaus

Ingrediënten:
750 gr kippendijen
500 gr varkensvlees
125 gr ham
1 theel zout
1 theel peper
water

Ingrediënten saus:
100 gr basmati rijst
5 eetl olie/reuzel
1 theel annatto zaad
2 teentjes knoflook
2 uien
2 eetl varkensvet
150 gr pindakaas

Bereiding:
Snijd het vlees en de ham in blokjes. Snijd de knoflook en de uiten fijn. Snijd het vet in blokjes.
Leg het vlees en de ham in een pan samen met het zout en de peper en voeg water toe totdat het vlees net onder staat. Breng dan aan de kook en kook op laag vuur verder totdat het vlees gaar is. Schep het vlees uit de pan en zeef de bouillon.
Rooster de rijst op laag vuur totdat deze goudbruin is geworden en wrijf of maal het daarna fijn tot een poeder. Verhit in een pan de reuzel en voeg het annatto zaad toe en bak deze afgesloten voor 1 minuut. Schep het zaad uit de pan en verwijder het.
Dan de knoflook, de uien en het varkensvet toevoegen en bak totdat het goudbruin is geworden. Meng het rijstmeel met wat bouillon tot een gladde saus en voeg het toe samen met de pindakaas en meng goed enb breng het aan de kook. Vervolgens het vlees en de ham toevoegen en kook het verder gaar. Eventueel wat extra bouillon toevoegen. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 219 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 42997258