Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Pininyahang Manok sa Gata - kip gestoofd in kokosmelk met ananas

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Pininyahang Manok sa Gata
kip gestoofd in kokosmelk met ananas

Ingrediënten:
700 gr kip
100 gr ananas
1 rode paprika
1 groene paprika
225 ml kokosmelk
1 1/2 eetl vissaus
2 kleine wortelen
1 kleine ui
1 tomaat
2 teentjes knoflook
1/4 theel peper
3 eetl olie

Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Snijd de ananas in blokjes. Snijd de paprika in dunne reepjes. Hak de knoflook fijn. Snijd de ui fijn. Snijd de tomaat in blokjes en de wortelen in schuine plakjes.
Marineer het vlees met het vrijgekomen sap van de ananas voor 60 minuten.
Verhit in een pan de olie en fruit de ui, de knoflook en de tomaat voor 3 minuten. Voeg dan de peper toe en meng goed.
Dan de kip toevoegen en bak deze aan beide zijden bruin. Voeg dan de ananas marinade toe en breng aan de kook. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en kook op laag vuur en afgesloten totdat de kip gaar is geworden.
Dan de vissaus en de ananas toevoegen en kook voor 5 minuten. Vervolgens de wortelen toevoegen en bak deze voor 5 minuten. Dan de paprika toevoegen en bak voor 3 minuten. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 114 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41925820