banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 7 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Sambal goreng buncis - boontjes

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Sambal goreng buncis
boontjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr kouseband of sperziebonen
3 sjalotten
1 theel trassi
1/2 theel asem
zout naar smaak
2 eetl olie
50 gr garnalen
1 serehstengel, gekneusd
2 salamblad
100 ml dunne kokosmelk (santen cair)
1/2 theel gula jawa (palmsuiker)

Haluskan:
boemboe:
3 cm laos
3 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1/2 theell ketumbar

Bereiding:
Snijd de sjalotten in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kouseband/sperziebonen in stukjes van 4 cm. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten goudbruin. Voeg dan de boemboe toe samen met de sereh, de trassi, het zout en de asem en bak dit nog 2 minuten door. Dan de kouseband/sperziebonen toevoegen en nog 5 minuten bakken onder voortduren omscheppen. Vervolgens de kokosmelk toevoegen samen met de suiker en het geheel zachtjes gaar stoven.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 225 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39335326