Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
1 Comment
Dodol Garut - kleefrijst nagerecht

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Dodol Garut
kleefrijst nagerecht
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr ketanmeel (kleefrijst bloem)
2500 ml dunne kokosmelk (santen cair)
zout naar smaak
1000 gr geraspte gula jawa (palmsuiker)
900 ml dikke kokosmelk (santen asli)
keukenpapier
boter

Cara membuat:
Bereiding:
Meng het zout en de dunne kokosmelk door de bloem totdat er glad beslag gevormd wordt. Verhit het beslag in een pan zodat het gebonden wordt. Laat ver vervolgens afkoelen. Giet in een andere pan de palmsuiker en wat van de dikke kokosmelk bij elkaar en laat de suiker oplossen. Giet deze massa bij het beslag en roer dit er goed door. Dan de overige kokosmelk er door heen mengen en breng dit langzaam aan de kook. Kook het geheel zachtjes totdat de massa kleverig wordt en de olie vrijkomt.
Vet wat keukenpapier in en giet de massa op het keukenpapier en spreidt dit tot een rechthoek of vierkant. Laat het vervolgens afkoelen en stevig worden en snijd het daarna in stukken.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    Cindy · 5 years ago
    Waar kan ik dodol in Nederland kopen?


    @ kleefrijst in de toko en supermarkt

who is online

We hebben 146 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42256981