1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 1 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 1 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 1 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Rene 1 months ago
Was erg lekker bedankt!
susanne 2 months ago
moet daar niet iets van nats bij
Chantal 4 months ago
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet stiekem alles vandaag al op te snoepen
Sophie 6 months ago
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat voor soort kokos je gebruikt voor de boemboe, ik had geraspte genomen. En verder vroeg ik me af wat je erbij eet.
Hartelijke groet, Sophie
Nachita Wolff Schoem 7 months ago
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Daging Smoor en meestal voegde ze tegen het eind van de kooktijd aan de sauce naar behoefte krielaardappeltjes en of sohoen (glas bamie) toe

@ is ook afhankelijk van de streek, ons familierecept (Palembang - Sumatra) heeft nu eenmaal wel de tomaat erin. Andere versies hebben inderdaad aardappelen erin en die zijn ook op deze site aanwezig.
Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Semur Ayam Bangka Sumatera
gestoofde kip in zoete saus uit Sumatra

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1500 ml water
4 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 tomaat
7 eetl kecap manis
1/2 theel nootmuskaat
1 hele nootmuskaat
6 kruidnagels
1/2 theel peper
1 theel zout
3 rode lomboks
2 eetl olie

Car membuat:
bereiding;
snijd de kip in 8 stukken. Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn. Snijd de lomboks in dunne reepjes en de tomaat in kleine partjes. Verhit in een pan 1 eetl olie en roer bak de reepjes lomboks.
Verhit in een pan het water en kook de kip zacht en schep de kip uit de pan. Laat 1000 ml bouillon achter. Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 3 minuten. Voeg de tomaat toe en meng goed. Dan de kip, de kecap, de nootmuskaat, de kruidnagels, het zout en de peper toe en meng goed. Dan de bouillon toevoegen en breng aan de koop. Kook het geheel daarna zachtjes verder gaar en totdat de saus is ingedikt.
Strooi de gebakken lomboks erover en serveer.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 69 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35660194