Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Semur Ayam Bangka Sumatera - gestoofde kip in zoete saus uit Sumatra

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Semur Ayam Bangka Sumatera
gestoofde kip in zoete saus uit Sumatra

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1500 ml water
4 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 tomaat
7 eetl kecap manis
1/2 theel nootmuskaat
1 hele nootmuskaat
6 kruidnagels
1/2 theel peper
1 theel zout
3 rode lomboks
2 eetl olie

Car membuat:
bereiding;
snijd de kip in 8 stukken. Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn. Snijd de lomboks in dunne reepjes en de tomaat in kleine partjes. Verhit in een pan 1 eetl olie en roer bak de reepjes lomboks.
Verhit in een pan het water en kook de kip zacht en schep de kip uit de pan. Laat 1000 ml bouillon achter. Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 3 minuten. Voeg de tomaat toe en meng goed. Dan de kip, de kecap, de nootmuskaat, de kruidnagels, het zout en de peper toe en meng goed. Dan de bouillon toevoegen en breng aan de koop. Kook het geheel daarna zachtjes verder gaar en totdat de saus is ingedikt.
Strooi de gebakken lomboks erover en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 160 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41015532