banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Icon Write a comment
Semur Ayam Bangka Sumatera - gestoofde kip in zoete saus uit Sumatra
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Semur Ayam Bangka Sumatera
gestoofde kip in zoete saus uit Sumatra

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1500 ml water
4 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 tomaat
7 eetl kecap manis
1/2 theel nootmuskaat
1 hele nootmuskaat
6 kruidnagels
1/2 theel peper
1 theel zout
3 rode lomboks
2 eetl olie

Car membuat:
bereiding;
snijd de kip in 8 stukken. Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn. Snijd de lomboks in dunne reepjes en de tomaat in kleine partjes. Verhit in een pan 1 eetl olie en roer bak de reepjes lomboks.
Verhit in een pan het water en kook de kip zacht en schep de kip uit de pan. Laat 1000 ml bouillon achter. Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 3 minuten. Voeg de tomaat toe en meng goed. Dan de kip, de kecap, de nootmuskaat, de kruidnagels, het zout en de peper toe en meng goed. Dan de bouillon toevoegen en breng aan de koop. Kook het geheel daarna zachtjes verder gaar en totdat de saus is ingedikt.
Strooi de gebakken lomboks erover en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 116 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39966930