Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Semur Ayam Bangka Sumatera - gestoofde kip in zoete saus uit Sumatra
Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief
 
Semur Ayam Bangka Sumatera
gestoofde kip in zoete saus uit Sumatra

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1500 ml water
4 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 tomaat
7 eetl kecap manis
1/2 theel nootmuskaat
1 hele nootmuskaat
6 kruidnagels
1/2 theel peper
1 theel zout
3 rode lomboks
2 eetl olie

Car membuat:
bereiding;
snijd de kip in 8 stukken. Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn. Snijd de lomboks in dunne reepjes en de tomaat in kleine partjes. Verhit in een pan 1 eetl olie en roer bak de reepjes lomboks.
Verhit in een pan het water en kook de kip zacht en schep de kip uit de pan. Laat 1000 ml bouillon achter. Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 3 minuten. Voeg de tomaat toe en meng goed. Dan de kip, de kecap, de nootmuskaat, de kruidnagels, het zout en de peper toe en meng goed. Dan de bouillon toevoegen en breng aan de koop. Kook het geheel daarna zachtjes verder gaar en totdat de saus is ingedikt.
Strooi de gebakken lomboks erover en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 170 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40915519