gestoofde kip in zoete saus uit Sumatra
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1500 ml water
4 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 tomaat
7 eetl kecap manis
1/2 theel nootmuskaat
1 hele nootmuskaat
6 kruidnagels
1/2 theel peper
1 theel zout
3 rode lomboks
2 eetl olie
Car membuat:
bereiding;
snijd de kip in 8 stukken. Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn. Snijd de lomboks in dunne reepjes en de tomaat in kleine partjes. Verhit in een pan 1 eetl olie en roer bak de reepjes lomboks.
Verhit in een pan het water en kook de kip zacht en schep de kip uit de pan. Laat 1000 ml bouillon achter. Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 3 minuten. Voeg de tomaat toe en meng goed. Dan de kip, de kecap, de nootmuskaat, de kruidnagels, het zout en de peper toe en meng goed. Dan de bouillon toevoegen en breng aan de koop. Kook het geheel daarna zachtjes verder gaar en totdat de saus is ingedikt.
Strooi de gebakken lomboks erover en serveer.