logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Semur Ayam Dengan Soun
gestoofde kip in donkere saus met soun

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
30 gr soun
4 teentjes knoflook
2 sjalotjes
2 salam blad
1 tomaat
4 eetl kecap manis
1.2 eetl kecap asin
1/2 eetl zout
1/2 theel peper
1/2 theel nootmuskaat
1/2 theel palmsuiker
800 ml water
1 eetl olie

Taburan:
garnering:
3 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 10 stukken. Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de tomaat in blokjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook, de sjalotjes en de salam voor 2 minuten. Voeg dan de kip toe en bak totdat deze van kleur verandert.
Voeg dan de tomaat toe en bak deze zacht. Dan de kecaps, het zout, de peper, de nootmuskaat en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Dan langzaam het water toevoegen en kook het op laag vuur verder gaar. Voeg dan de soun toe en meng goed.
Strooi de bawang goreng erover en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 303 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421526