Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Semur Ayam Dengan Soun - gestoofde kip in donkere saus met soun

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Semur Ayam Dengan Soun
gestoofde kip in donkere saus met soun

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
30 gr soun
4 teentjes knoflook
2 sjalotjes
2 salam blad
1 tomaat
4 eetl kecap manis
1.2 eetl kecap asin
1/2 eetl zout
1/2 theel peper
1/2 theel nootmuskaat
1/2 theel palmsuiker
800 ml water
1 eetl olie

Taburan:
garnering:
3 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 10 stukken. Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de tomaat in blokjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook, de sjalotjes en de salam voor 2 minuten. Voeg dan de kip toe en bak totdat deze van kleur verandert.
Voeg dan de tomaat toe en bak deze zacht. Dan de kecaps, het zout, de peper, de nootmuskaat en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Dan langzaam het water toevoegen en kook het op laag vuur verder gaar. Voeg dan de soun toe en meng goed.
Strooi de bawang goreng erover en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 187 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42108222