Semur Ayam Dengan Soun
gestoofde kip in donkere saus met soun
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
30 gr soun
4 teentjes knoflook
2 sjalotjes
2 salam blad
1 tomaat
4 eetl kecap manis
1.2 eetl kecap asin
1/2 eetl zout
1/2 theel peper
1/2 theel nootmuskaat
1/2 theel palmsuiker
800 ml water
1 eetl olie
Taburan:
garnering:
3 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 10 stukken. Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de tomaat in blokjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook, de sjalotjes en de salam voor 2 minuten. Voeg dan de kip toe en bak totdat deze van kleur verandert.
Voeg dan de tomaat toe en bak deze zacht. Dan de kecaps, het zout, de peper, de nootmuskaat en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Dan langzaam het water toevoegen en kook het op laag vuur verder gaar. Voeg dan de soun toe en meng goed.
Strooi de bawang goreng erover en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Kare Ikan
- Ayam Panggang Kecap - geroosterde kip in zoetzure ketjapsaus
- Lula Betawi - rundvlees in saus
- Sayur Kangkong Cabai Hijau - roerbak van van kangkung met groene peper
- Udang Goreng Bumbu Asam - gebakken gemarineerde garnalen met een gembersambal
- Semur Ayam - gekruide kip in heerlijke saus
- Sambal jeruk - Sambal met limoen
- Moo Sarong - varkensvlees balletjes in deeg
- Bami kuwa - bami soep
- Tumis Sawi Putih - roerbak van Chinese kool
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...