banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Kare Ayam Rebung - kerrie van kip met bamboe

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Kare Ayam Rebung
kerrie van kip met bamboe
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr kipfilet
250 gr rebung (bamboespruiten)
150 ml dikke kokosmelk (santen asli)
2 eetl olie
zout naar smaak
1 theel gula jawa (palmsuiker)
2 salam blad
300 ml water

Haluskan:
boemboe:
2 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 rode lomboks
2 theel trasi
1 theel asem
5 cm kunyit (kurkuma)
1 theel ketumbar

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de rebung in stukjes of dunne plakjes en blancheer deze voor 5 minuten en laat deze daarna uitlekken. Kook de kip zachtjes in het water voor 15 minuten en schep de kip uit het water en laat het afkoelen. Kook de bouillon zachtjes in totdat er nog 150 ml over is. Snijd de kip in stukken.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de salam, het zout, de suiker, de kip en de bouillon toe en laat dit nog zachtjes 10 minuten sudderen. Vervolgens de rebung en de kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de saus gebonden en ingedikt is.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 49 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39814240