Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Kare Ayam Rebung - kerrie van kip met bamboe

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Kare Ayam Rebung
kerrie van kip met bamboe
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr kipfilet
250 gr rebung (bamboespruiten)
150 ml dikke kokosmelk (santen asli)
2 eetl olie
zout naar smaak
1 theel gula jawa (palmsuiker)
2 salam blad
300 ml water

Haluskan:
boemboe:
2 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 rode lomboks
2 theel trasi
1 theel asem
5 cm kunyit (kurkuma)
1 theel ketumbar

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de rebung in stukjes of dunne plakjes en blancheer deze voor 5 minuten en laat deze daarna uitlekken. Kook de kip zachtjes in het water voor 15 minuten en schep de kip uit het water en laat het afkoelen. Kook de bouillon zachtjes in totdat er nog 150 ml over is. Snijd de kip in stukken.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de salam, het zout, de suiker, de kip en de bouillon toe en laat dit nog zachtjes 10 minuten sudderen. Vervolgens de rebung en de kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de saus gebonden en ingedikt is.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 160 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40916695