1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

recente reacties

Nachita Wolff Schoemaker
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Da...
Mevr. J.A. Kalff
Verkoopt u ook melkvis, zo niet waar kan ik het kopen?

@ bijvoorbeeld bij schmidtzeevis maar kan ...
Eufrasia . J.M.van Oijen - de Bruin
U recepten zien er voortreffelijk uit .
Nicole
Na een rondreis door China dit recept gemaakt om nog even in de sfeer te blijven. Het smaakte heerli...
cheffie
Selamat Makan
Abon Abon in Joomla Article

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Kare Ayam Special
kip in speciale kerriesaus
Bahan-bahan;
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
2 cm laos, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
600 ml dunne kokosmelk (santen cair)
350 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
2 theel rietsuiker
3 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
10 sjalotten
4 teentjes knoflook
5 kemiri noten
6 rode lomboks
3 cm kunyit (kurkuma)
2 theel ketumbar
1/2 theel jinten
4 cm zoethout (kayu-manis)
3 kruidnagels
1/2 theel nootmuskaat

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip in stukken. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten samen met de laos en de sereh. Voeg dan de dunne kokosmelk, het zout en de suiker toe en als het kookt de kip. Laat dit 20 minuten zachtjes sudderen. Voeg vervolgens de dikke kokosmelk toe en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes sudderen totdat de kip gaar is en de saus gebonden is.

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 250 Character restriction
Your text should be in between 10-250 characters
  • No comments found

who is online

We hebben 116 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
34789469