Recente reacties

Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 3 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Write a comment
Kare Ayam Special - kip in speciale kerriesaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Kare Ayam Special
kip in speciale kerriesaus
Bahan-bahan;
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
2 cm laos, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
600 ml dunne kokosmelk (santen cair)
350 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
2 theel rietsuiker
3 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
10 sjalotten
4 teentjes knoflook
5 kemiri noten
6 rode lomboks
3 cm kunyit (kurkuma)
2 theel ketumbar
1/2 theel jinten
4 cm zoethout (kayu-manis)
3 kruidnagels
1/2 theel nootmuskaat

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip in stukken. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten samen met de laos en de sereh. Voeg dan de dunne kokosmelk, het zout en de suiker toe en als het kookt de kip. Laat dit 20 minuten zachtjes sudderen. Voeg vervolgens de dikke kokosmelk toe en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes sudderen totdat de kip gaar is en de saus gebonden is.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 88 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42427040