logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Kare Ayam Special
kip in speciale kerriesaus
Bahan-bahan;
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
2 cm laos, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
600 ml dunne kokosmelk (santen cair)
350 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
2 theel rietsuiker
3 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
10 sjalotten
4 teentjes knoflook
5 kemiri noten
6 rode lomboks
3 cm kunyit (kurkuma)
2 theel ketumbar
1/2 theel jinten
4 cm zoethout (kayu-manis)
3 kruidnagels
1/2 theel nootmuskaat

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip in stukken. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten samen met de laos en de sereh. Voeg dan de dunne kokosmelk, het zout en de suiker toe en als het kookt de kip. Laat dit 20 minuten zachtjes sudderen. Voeg vervolgens de dikke kokosmelk toe en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes sudderen totdat de kip gaar is en de saus gebonden is.

Add comment

Submit

who is online

We have 167 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44154395