zoeken
Recente reacties

9 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Singgang Sumpu - typisch kip uit West Sumatra
- Ching Chow Ho Yau Har Yan - roerbak van garnalen met oestersaus
- Nasi Minyak - heel veel gekruide rijst
- Sambal kenari - Sambal met kenarinoten
- Ayam Belawar - Sumbanese geroosterde kip met kokos
- Ayam Setan - duivelse kip
- Pad Phuj Tong - geroerbakte pompoen
- Ayam masak paprika - Gebakken kip met paprika
- Ayam Kuah Su'un - kippensoep met rijstvermicelli
- Ayam Opor 2 - Kip in kokosmelksaus
Kare Ayam Special - kip in speciale kerriesaus


Kare Ayam Special
kip in speciale kerriesaus
kip in speciale kerriesaus
Bahan-bahan;
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
2 cm laos, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
600 ml dunne kokosmelk (santen cair)
350 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
2 theel rietsuiker
3 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
10 sjalotten
4 teentjes knoflook
5 kemiri noten
6 rode lomboks
3 cm kunyit (kurkuma)
2 theel ketumbar
1/2 theel jinten
4 cm zoethout (kayu-manis)
3 kruidnagels
1/2 theel nootmuskaat
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip in stukken. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten samen met de laos en de sereh. Voeg dan de dunne kokosmelk, het zout en de suiker toe en als het kookt de kip. Laat dit 20 minuten zachtjes sudderen. Voeg vervolgens de dikke kokosmelk toe en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes sudderen totdat de kip gaar is en de saus gebonden is.
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
2 cm laos, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
600 ml dunne kokosmelk (santen cair)
350 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
2 theel rietsuiker
3 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
10 sjalotten
4 teentjes knoflook
5 kemiri noten
6 rode lomboks
3 cm kunyit (kurkuma)
2 theel ketumbar
1/2 theel jinten
4 cm zoethout (kayu-manis)
3 kruidnagels
1/2 theel nootmuskaat
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip in stukken. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten samen met de laos en de sereh. Voeg dan de dunne kokosmelk, het zout en de suiker toe en als het kookt de kip. Laat dit 20 minuten zachtjes sudderen. Voeg vervolgens de dikke kokosmelk toe en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes sudderen totdat de kip gaar is en de saus gebonden is.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.