Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Kare maluo - Kip in gekruide kokosmelksaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Kare maluo
Kip in gekruide kokosmelksaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 zware kip
6 sjalotten
5 eetl. kokosolie
6 jeruk purutblaadjes
1 pandan blad
1/2 kunyit blad
1 theel. suiker
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
10 kemirinootjes
, 2 theel. ketumbar,
1 theel. jinten
1 theel. witte peper
5 teentjes knoflook,
12 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
5,5 cm kunyit (kurkuma)
1 serehstengel

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten in plkajes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de sjalotten voor 3 minuten. Voeg dan de boemboe toe en bak dit nog 2 minuten mee. Dan de kip met de overige ingrediënten toevoegen en nog 3 minuten bakken. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes laten stoven totdat de kip gaar is en de saus is ingedikt.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 108 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41065622