Recente Reacties

Kari Ayam
kruidig gestoofde kip in kokosmelk

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1/2 theel zout
1 eetl asamwater
5 teentjes knoflook
3 salam blad
3 serai/sereh/citroengras, witte deel
3 cm kaneel
1/2 theel nootmuskaat
5 kruidnagels
3 kardemon
1 tomaat
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
700 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
2 eetl boter

Haluskan:
bumbu:
1/2 theel ketumbar
1/2 theel peper
1/2 theel jinten
1/2 theel fenegriek
3 cm jahe
5 rode cabari keriting (krullende cayennepeper)
2 rode lomboks
3 kemiri noten, geroosterd

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Snijd de knoflook in dunne plakjes en de tomaat in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Wrijf de kip in met het zout en het asamwater en laat dit 30 minuten intrekken.
Verhit in een pan de boter en fruit de knoflook en de bumbu voor3 minuten. Voeg dan de salam, de serai, de kaneel, de kruidnagels, de nootmuskaat, de cardemom en de tomaat toe en meng goed.
Voeg dan de kip toe en bak totdat het van kleur verandert. Vervolgens het zout, de palmsuiker en de kokosmelk toevoegen en kook het verder gaar en totdat de saus is ingedikt.

Plaats reactie

Verstuur

who is online

We hebben 78 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Artikelen bekeken hits 42592973