Recente reacties

Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Shianna 18 days ago Sambal goreng kentang kering
waanzinnig lekker!!!!
Ik heb ipv de aardappels bakken wat zakjes kant en klare friet gebruikt, maar zelfs dan......in 1 woord zalig, helemaal zoals het hoort te zijn, Dank voor het delen!
Shaun 2 months ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Write a comment
Kari Ayam - kruidig gestoofde kip in kokosmelk

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Kari Ayam
kruidig gestoofde kip in kokosmelk

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1/2 theel zout
1 eetl asamwater
5 teentjes knoflook
3 salam blad
3 serai/sereh/citroengras, witte deel
3 cm kaneel
1/2 theel nootmuskaat
5 kruidnagels
3 kardemon
1 tomaat
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
700 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
2 eetl boter

Haluskan:
bumbu:
1/2 theel ketumbar
1/2 theel peper
1/2 theel jinten
1/2 theel fenegriek
3 cm jahe
5 rode cabari keriting (krullende cayennepeper)
2 rode lomboks
3 kemiri noten, geroosterd

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Snijd de knoflook in dunne plakjes en de tomaat in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Wrijf de kip in met het zout en het asamwater en laat dit 30 minuten intrekken.
Verhit in een pan de boter en fruit de knoflook en de bumbu voor3 minuten. Voeg dan de salam, de serai, de kaneel, de kruidnagels, de nootmuskaat, de cardemom en de tomaat toe en meng goed.
Voeg dan de kip toe en bak totdat het van kleur verandert. Vervolgens het zout, de palmsuiker en de kokosmelk toevoegen en kook het verder gaar en totdat de saus is ingedikt.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 206 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41455641