zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Sambal Sere Tabiah - pepers in olie
- Tumis Katjang Pandjang - gestoofde kouseband
- Gule Ikan Bali - viscurry op balinese wijze
- Sambal Lado Hijau 2 - Sambal van groene lomboks
- Miang Kham
- Ayam Kecap Jahe - gebakken kip in een saus van kecap en jahe
- Udang Balado - tijgergarnalen in pittige saus
- Sayur Menir 3 - Sajoer van spinazie en mais
- Sambal Tomat
- Sponscake - luchtige cake
Kari Ayam - kruidig gestoofde kip in kokosmelk


Kari Ayam
kruidig gestoofde kip in kokosmelk
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1/2 theel zout
1 eetl asamwater
5 teentjes knoflook
3 salam blad
3 serai/sereh/citroengras, witte deel
3 cm kaneel
1/2 theel nootmuskaat
5 kruidnagels
3 kardemon
1 tomaat
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
700 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
2 eetl boter
Haluskan:
bumbu:
1/2 theel ketumbar
1/2 theel peper
1/2 theel jinten
1/2 theel fenegriek
3 cm jahe
5 rode cabari keriting (krullende cayennepeper)
2 rode lomboks
3 kemiri noten, geroosterd
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Snijd de knoflook in dunne plakjes en de tomaat in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Wrijf de kip in met het zout en het asamwater en laat dit 30 minuten intrekken.
Verhit in een pan de boter en fruit de knoflook en de bumbu voor3 minuten. Voeg dan de salam, de serai, de kaneel, de kruidnagels, de nootmuskaat, de cardemom en de tomaat toe en meng goed.
Voeg dan de kip toe en bak totdat het van kleur verandert. Vervolgens het zout, de palmsuiker en de kokosmelk toevoegen en kook het verder gaar en totdat de saus is ingedikt.
kruidig gestoofde kip in kokosmelk
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1/2 theel zout
1 eetl asamwater
5 teentjes knoflook
3 salam blad
3 serai/sereh/citroengras, witte deel
3 cm kaneel
1/2 theel nootmuskaat
5 kruidnagels
3 kardemon
1 tomaat
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
700 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
2 eetl boter
Haluskan:
bumbu:
1/2 theel ketumbar
1/2 theel peper
1/2 theel jinten
1/2 theel fenegriek
3 cm jahe
5 rode cabari keriting (krullende cayennepeper)
2 rode lomboks
3 kemiri noten, geroosterd
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Snijd de knoflook in dunne plakjes en de tomaat in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Wrijf de kip in met het zout en het asamwater en laat dit 30 minuten intrekken.
Verhit in een pan de boter en fruit de knoflook en de bumbu voor3 minuten. Voeg dan de salam, de serai, de kaneel, de kruidnagels, de nootmuskaat, de cardemom en de tomaat toe en meng goed.
Voeg dan de kip toe en bak totdat het van kleur verandert. Vervolgens het zout, de palmsuiker en de kokosmelk toevoegen en kook het verder gaar en totdat de saus is ingedikt.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.