zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Ayam Bali - balinees kipgerecht
- Bebalung Kambing - stoofpotjes van geit/lamsvlees
- Osen petai ampela - gekruide kippenmaagjes met petehbonen
- Sambal Ikan Kering
- ham en wintermeloen soep
- Aubergine en Tahu met chilibonen saus
- Rendang - rendang van rundvlees
- Ayam Masak Hijau - groene kip
- Sambal Lado Terasi Goreng - Gebakken sambal trasi
- Pepes Ayam Tahu - gestoomde kip met tahu in een pakketje
Frikadel Ikan - visballetjes


Frikadel Ikan
visballetjes
visballetjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
800 gr. makreel
4 gekookte aardappelen
3 sjalotten, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1/2 theel laos
1 ei
sap van 1 limoen
3 eetl peterselie, gehakt
60 gr. boter
2 eetl ketjap manis
2 eetl azijn
zout
paneermeel
400 ml water
olie
Cara membuat:
bereiding:
Was de vis eerst en breng dan het water met de azijn aan de kook en leg daar de vis in. Laat de vis zachtjes gaar stoven. Haal dan de vis uit de pan, verwijder de graten en maak de vis klein en fijn.
Meng de overige ingrediënten, behalve de olie, goed door elkaar zodat er een smeuige massa ontstaat. Voeg dan de vis toe en meng alles goed doorelkaar. Maak van de massa balletjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak deze balletjes bruin.
ingrediënten:
800 gr. makreel
4 gekookte aardappelen
3 sjalotten, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1/2 theel laos
1 ei
sap van 1 limoen
3 eetl peterselie, gehakt
60 gr. boter
2 eetl ketjap manis
2 eetl azijn
zout
paneermeel
400 ml water
olie
Cara membuat:
bereiding:
Was de vis eerst en breng dan het water met de azijn aan de kook en leg daar de vis in. Laat de vis zachtjes gaar stoven. Haal dan de vis uit de pan, verwijder de graten en maak de vis klein en fijn.
Meng de overige ingrediënten, behalve de olie, goed door elkaar zodat er een smeuige massa ontstaat. Voeg dan de vis toe en meng alles goed doorelkaar. Maak van de massa balletjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak deze balletjes bruin.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.