Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Semur Ayam Kentang - smoor van kip met aardappel

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Semur Ayam Kentang
smoor van kip met aardappel

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
2 aardappelen
7 sjalotjes
2 salam blad
1/2 theel nootmuskaat
1 kruidnagels
2 cm kaneel
7 eetl kecap manis
2 theel zout
2 theel palmsuiker
1800 ml water
2 eetl olie

Tabuaran:
garnering:
2 eetl bawang goreng

Haluskan:
bumbu:
6 kemiri noten, geroosterd
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken, de aardappelen in blokjes en de sjalotjes in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de sjalotjes en de salam voor 7 minuten. Voeg dan de kip en de aardappelen toe en bak totdat de kip van kleur verandert.
Dan de nootmuskaat, de kruidnagel, de kaneel, de kecap, het zout en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Voeg dan al roerend het water toe en kook het geheel zachtjes totdat alles gaar is geworden en de saus indikt. Strooi de bawang goreng erover en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 133 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41015732