zoeken
Recente reacties

23 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Kue Pisang - bananencake
- Lalap aru - Salade van mungbonen
- Santen - bereiding van kokosmelk
- Sup Ayam Tomat Hijau - kippensoep met groene tomaat
- Shanghai lente-ui olie mie - 葱油拌面
- Barongko - gestoomde bananencake
- Bapel - indische wafeltjes
- Hung Shiu Say Saw - gemengde gesmoorde groenten en paddenstoelen
- Tom yam poh taek - vissoep met zeevruchten
- Brokoli Tumis Cabe Kering - gebakken broccoli
Laksa met krab


Laksa met krab
mihun gerecht
mihun gerecht
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr.laksa of soe-oen
2 eetl.olie
9 rode sjalotten in dunne ringen gesneden
5 geperste teentjes knoflook
2 stengels citroengras in zeer dunne ringen gesneden
1 rode paprika,in reepjes gesneden
1 blik krab goed uitgelekt
2 eetl.vissaus
2 eetl.limoensap
2 theel. gula jawa (palmsuiker)
3 lente-uitjes,in dunne reepjes en schuin gesneden.
Cara membuat:
bereiding:
Leg de laksa in kokend water en wacht totdat het zacht is geworden. Giet af en knip de laksa in stukjes. Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook en de sereh voo 3 minuten, Voeg dan het limoensap, de gula jawa en de paprika toe en bak dit nog 1 minuut. De laksa er doorheen scheppen en nog 1 minuut meebakken. Dan de krab, de vissaus er doorheen scheppen en nog 1 minuut meebakken. Bestrooi het gerecht met lente-uitjes en serveer.
ingrediënten:
200 gr.laksa of soe-oen
2 eetl.olie
9 rode sjalotten in dunne ringen gesneden
5 geperste teentjes knoflook
2 stengels citroengras in zeer dunne ringen gesneden
1 rode paprika,in reepjes gesneden
1 blik krab goed uitgelekt
2 eetl.vissaus
2 eetl.limoensap
2 theel. gula jawa (palmsuiker)
3 lente-uitjes,in dunne reepjes en schuin gesneden.
Cara membuat:
bereiding:
Leg de laksa in kokend water en wacht totdat het zacht is geworden. Giet af en knip de laksa in stukjes. Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook en de sereh voo 3 minuten, Voeg dan het limoensap, de gula jawa en de paprika toe en bak dit nog 1 minuut. De laksa er doorheen scheppen en nog 1 minuut meebakken. Dan de krab, de vissaus er doorheen scheppen en nog 1 minuut meebakken. Bestrooi het gerecht met lente-uitjes en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.