mihun gerecht
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr.laksa of soe-oen
2 eetl.olie
9 rode sjalotten in dunne ringen gesneden
5 geperste teentjes knoflook
2 stengels citroengras in zeer dunne ringen gesneden
1 rode paprika,in reepjes gesneden
1 blik krab goed uitgelekt
2 eetl.vissaus
2 eetl.limoensap
2 theel. gula jawa (palmsuiker)
3 lente-uitjes,in dunne reepjes en schuin gesneden.
Cara membuat:
bereiding:
Leg de laksa in kokend water en wacht totdat het zacht is geworden. Giet af en knip de laksa in stukjes. Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook en de sereh voo 3 minuten, Voeg dan het limoensap, de gula jawa en de paprika toe en bak dit nog 1 minuut. De laksa er doorheen scheppen en nog 1 minuut meebakken. Dan de krab, de vissaus er doorheen scheppen en nog 1 minuut meebakken. Bestrooi het gerecht met lente-uitjes en serveer.
ingrediënten:
200 gr.laksa of soe-oen
2 eetl.olie
9 rode sjalotten in dunne ringen gesneden
5 geperste teentjes knoflook
2 stengels citroengras in zeer dunne ringen gesneden
1 rode paprika,in reepjes gesneden
1 blik krab goed uitgelekt
2 eetl.vissaus
2 eetl.limoensap
2 theel. gula jawa (palmsuiker)
3 lente-uitjes,in dunne reepjes en schuin gesneden.
Cara membuat:
bereiding:
Leg de laksa in kokend water en wacht totdat het zacht is geworden. Giet af en knip de laksa in stukjes. Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook en de sereh voo 3 minuten, Voeg dan het limoensap, de gula jawa en de paprika toe en bak dit nog 1 minuut. De laksa er doorheen scheppen en nog 1 minuut meebakken. Dan de krab, de vissaus er doorheen scheppen en nog 1 minuut meebakken. Bestrooi het gerecht met lente-uitjes en serveer.