mie in dikke vissaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1500 ml kokosmelk
125 gr gerapste kokos
600 gr wolfs haring
600 gekookte dikke rijst vermicelli
2 stuks gedroogde asem peul
1 theel zout
Haluskan:
boemboe:
21 gedroogde rawits
2 serehstengels
8 sjalotten
7 cm laos
2 cm kunyit (krukuma)
2 theel trassi
1 theel zwarte peperkorrels
Taburan:
garnering:
150 gr tauge
1 komkommer
munt blaadjes
Cara membuat:
bereiding:
Stoom de vis gaar en snijd het in kleine stukjes. Week de rawits in warm water voor 10 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en voeg de boemboe, het zout, de asem, the vis en de kokos toe en laat het zachtjes voor 15 minuten sudderen.
Schil de komkommer en rasp deze. Was de tauge. Schep de rijst vermicelli in kommen en garneer deze met de tauge, de komkommer en de munt blaadjes. Schep de saus erover en serveer
ingrediënten:
1500 ml kokosmelk
125 gr gerapste kokos
600 gr wolfs haring
600 gekookte dikke rijst vermicelli
2 stuks gedroogde asem peul
1 theel zout
Haluskan:
boemboe:
21 gedroogde rawits
2 serehstengels
8 sjalotten
7 cm laos
2 cm kunyit (krukuma)
2 theel trassi
1 theel zwarte peperkorrels
Taburan:
garnering:
150 gr tauge
1 komkommer
munt blaadjes
Cara membuat:
bereiding:
Stoom de vis gaar en snijd het in kleine stukjes. Week de rawits in warm water voor 10 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en voeg de boemboe, het zout, de asem, the vis en de kokos toe en laat het zachtjes voor 15 minuten sudderen.
Schil de komkommer en rasp deze. Was de tauge. Schep de rijst vermicelli in kommen en garneer deze met de tauge, de komkommer en de munt blaadjes. Schep de saus erover en serveer