zoeken
Recente reacties

21 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Semur Ayam Kentang - smoor van kip met aardappel
- Gegrilde kip met citroengras
- Gai Haw Bai Toey - gebakken kip in pandanusbladeren
- Bolu Pandan - pandancake
- Oseng Buncis Jamur Merang - roerbak van sperziebonen met champignons
- Sayur caisim jamur - gestoofd gebakken choisam met paddenstoelen
- Sateh iwak kukus - Gestoomde vispakketjes
- Opor Daging - gestoofd rundvlees
- Tom yam poh taek - vissoep met zeevruchten
- Sayap Ayam Ketumbar - kippenvleugeltjes in een koriander saus
Laksa Johor - mie in dikke vissaus


Laksa Johor
mie in dikke vissaus
mie in dikke vissaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1500 ml kokosmelk
125 gr gerapste kokos
600 gr wolfs haring
600 gekookte dikke rijst vermicelli
2 stuks gedroogde asem peul
1 theel zout
Haluskan:
boemboe:
21 gedroogde rawits
2 serehstengels
8 sjalotten
7 cm laos
2 cm kunyit (krukuma)
2 theel trassi
1 theel zwarte peperkorrels
Taburan:
garnering:
150 gr tauge
1 komkommer
munt blaadjes
Cara membuat:
bereiding:
Stoom de vis gaar en snijd het in kleine stukjes. Week de rawits in warm water voor 10 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en voeg de boemboe, het zout, de asem, the vis en de kokos toe en laat het zachtjes voor 15 minuten sudderen.
Schil de komkommer en rasp deze. Was de tauge. Schep de rijst vermicelli in kommen en garneer deze met de tauge, de komkommer en de munt blaadjes. Schep de saus erover en serveer
ingrediënten:
1500 ml kokosmelk
125 gr gerapste kokos
600 gr wolfs haring
600 gekookte dikke rijst vermicelli
2 stuks gedroogde asem peul
1 theel zout
Haluskan:
boemboe:
21 gedroogde rawits
2 serehstengels
8 sjalotten
7 cm laos
2 cm kunyit (krukuma)
2 theel trassi
1 theel zwarte peperkorrels
Taburan:
garnering:
150 gr tauge
1 komkommer
munt blaadjes
Cara membuat:
bereiding:
Stoom de vis gaar en snijd het in kleine stukjes. Week de rawits in warm water voor 10 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en voeg de boemboe, het zout, de asem, the vis en de kokos toe en laat het zachtjes voor 15 minuten sudderen.
Schil de komkommer en rasp deze. Was de tauge. Schep de rijst vermicelli in kommen en garneer deze met de tauge, de komkommer en de munt blaadjes. Schep de saus erover en serveer
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.