Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Laksa Johor - mie in dikke vissaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Laksa Johor
mie in dikke vissaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1500 ml kokosmelk
125 gr gerapste kokos
600 gr wolfs haring
600 gekookte dikke rijst vermicelli
2 stuks gedroogde asem peul
1 theel zout

Haluskan:
boemboe:
21 gedroogde rawits
2 serehstengels
8 sjalotten
7 cm laos
2 cm kunyit (krukuma)
2 theel trassi
1 theel zwarte peperkorrels

Taburan:
garnering:
150 gr tauge
1 komkommer
munt blaadjes

Cara membuat:
bereiding:
Stoom de vis gaar en snijd het in kleine stukjes. Week de rawits in warm water voor 10 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en voeg de boemboe, het zout, de asem, the vis en de kokos toe en laat het zachtjes voor 15 minuten sudderen.
Schil de komkommer en rasp deze. Was de tauge. Schep de rijst vermicelli in kommen en garneer deze met de tauge, de komkommer en de munt blaadjes. Schep de saus erover en serveer
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 197 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41018386