gesmoorde kip in donkere saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
150 gr kousenband
4 sjalotjes
2 cm jahe
1 tomaat
5 kruidnagels
3 cm kaneel
7 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1000 ml water
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
2 kluwek/keluak/kepayang
2 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks
3 kemiri noten, geroosterd
1 cm kunyit
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Snijd de kousen band in stukjes van 3 cm en de tomaat in blokjes. Snijd de sjalotjes in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes en de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de jahe, de tomaat, de kruidangel en de kaneel toe en bak de tomaten zacht.
Dan de kip toevoegen en en bak totdat deze van kleur verandert. Dan het water toevoegen en breng aan de kook. Vervolgens op laag vuur verder koken totdat de kip gaar is geworden. Voeg dan de kousenband toe en kook het verder gaar.