Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Semur Ayam Kuah Hitam - gesmoorde kip in donkere saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Semur Ayam Kuah Hitam
gesmoorde kip in donkere saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
150 gr kousenband
4 sjalotjes
2 cm jahe
1 tomaat
5 kruidnagels
3 cm kaneel
7 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1000 ml water
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
2 kluwek/keluak/kepayang
2 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks
3 kemiri noten, geroosterd
1 cm kunyit

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Snijd de kousen band in stukjes van 3 cm en de tomaat in blokjes. Snijd de sjalotjes in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes en de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de jahe, de tomaat, de kruidangel en de kaneel toe en bak de tomaten zacht.
Dan de kip toevoegen en en bak totdat deze van kleur verandert. Dan het water toevoegen en breng aan de kook. Vervolgens op laag vuur verder koken totdat de kip gaar is geworden. Voeg dan de kousenband toe en kook het verder gaar.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 121 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41932458