Recente Reacties

Aubergine met pruimensaus - 苏梅酱茄子

Ingrediënten:
1 aubergine (groot - 400 gr)
1 1/2 eetl Chinese pruimensaus (苏梅酱)
2 theel lichte sojasaus
1 theel Shaoxing rijstwijn
1 theel water
6 teentjes knoflook
2 cm jahe
2 lente-ui
1-2 rode lomboks
1 eetl water

Bereiding:
Snijd de aubergine in stukken en stoom deze voor 4 minuten en zet apart. Meng de pruimensaus met de sojasaus, de rijstwijn en het water en zet apart. Snijd de lomboks in dunne reepjes. Snijd de lente-ui fijn. Rasp de jahe en snijd de knoflook in dunne plakjes.
Verhit in een pan op hoog vuur de olie en fruit de jahe en de knoflook voor 10-15 seconden. Voeg dan de aubergine toe en bak deze rondom bruin.
Dan op laag vuur de gemengde pruimensaus, de lente-ui en de lomboks toevoegen en meng goed. Serveer.

Plaats reactie

Verstuur

who is online

We hebben 217 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Artikelen bekeken hits 42587969