zoeken
Recente reacties

22 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Dendeng Ragi 2 zoet rundvlees met gerapste kokos
- Chung Tong Gai - kip in kruidige saus
- Gamjaguk 감자국 - aardappelsoep
- Dendeng Ragi - gekruid rundvlees met kokos
- Dendeng Ragi - gekruid rundvlees
- Tahu gimbal - tahu met garnalen
- Dendeng Manis Kering - Geroosterd of gebakken gedroogd rundvlees
- Dendeng Manis Kering - gebakken/geroosterd gedroogd rundvlees
- Dendeng Manis - zoet drooggekbaken vlees
- Dendeng Lambok - rood gebakken gekruid rundvlees
Aubergine met pruimensaus - 苏梅酱茄子


Aubergine met pruimensaus - 苏梅酱茄子
Ingrediënten:
1 aubergine (groot - 400 gr)
1 1/2 eetl Chinese pruimensaus (苏梅酱)
2 theel lichte sojasaus
1 theel Shaoxing rijstwijn
1 theel water
6 teentjes knoflook
2 cm jahe
2 lente-ui
1-2 rode lomboks
1 eetl water
Bereiding:
Snijd de aubergine in stukken en stoom deze voor 4 minuten en zet apart. Meng de pruimensaus met de sojasaus, de rijstwijn en het water en zet apart. Snijd de lomboks in dunne reepjes. Snijd de lente-ui fijn. Rasp de jahe en snijd de knoflook in dunne plakjes.
Verhit in een pan op hoog vuur de olie en fruit de jahe en de knoflook voor 10-15 seconden. Voeg dan de aubergine toe en bak deze rondom bruin.
Dan op laag vuur de gemengde pruimensaus, de lente-ui en de lomboks toevoegen en meng goed. Serveer.
Ingrediënten:
1 aubergine (groot - 400 gr)
1 1/2 eetl Chinese pruimensaus (苏梅酱)
2 theel lichte sojasaus
1 theel Shaoxing rijstwijn
1 theel water
6 teentjes knoflook
2 cm jahe
2 lente-ui
1-2 rode lomboks
1 eetl water
Bereiding:
Snijd de aubergine in stukken en stoom deze voor 4 minuten en zet apart. Meng de pruimensaus met de sojasaus, de rijstwijn en het water en zet apart. Snijd de lomboks in dunne reepjes. Snijd de lente-ui fijn. Rasp de jahe en snijd de knoflook in dunne plakjes.
Verhit in een pan op hoog vuur de olie en fruit de jahe en de knoflook voor 10-15 seconden. Voeg dan de aubergine toe en bak deze rondom bruin.
Dan op laag vuur de gemengde pruimensaus, de lente-ui en de lomboks toevoegen en meng goed. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.