Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Aubergine met pruimensaus - 苏梅酱茄子

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Aubergine met pruimensaus - 苏梅酱茄子

Ingrediënten:
1 aubergine (groot - 400 gr)
1 1/2 eetl Chinese pruimensaus (苏梅酱)
2 theel lichte sojasaus
1 theel Shaoxing rijstwijn
1 theel water
6 teentjes knoflook
2 cm jahe
2 lente-ui
1-2 rode lomboks
1 eetl water

Bereiding:
Snijd de aubergine in stukken en stoom deze voor 4 minuten en zet apart. Meng de pruimensaus met de sojasaus, de rijstwijn en het water en zet apart. Snijd de lomboks in dunne reepjes. Snijd de lente-ui fijn. Rasp de jahe en snijd de knoflook in dunne plakjes.
Verhit in een pan op hoog vuur de olie en fruit de jahe en de knoflook voor 10-15 seconden. Voeg dan de aubergine toe en bak deze rondom bruin.
Dan op laag vuur de gemengde pruimensaus, de lente-ui en de lomboks toevoegen en meng goed. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 114 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42101038