zoeken
Recente reacties

1 days ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Tumis buncis rebon - gestoofde sperziebonen met gedroogde vis
- Kuluban / Koeloeban - gekruide groenten
- Bayam Kuah Kaldu - in kippenbouillon gestoofde spinazie
- Dendeng Manis Kering - gebakken/geroosterd gedroogd rundvlees
- Assinan Sapudi - komkommer-tauge salade
- Dendeng Balado - gebakken rundvlees in een sambal saus
- Ayam Kare Jawa - kruidig gestoofde kip
- Udang Sedap - tijgergarnalen in zoete marinade
- Chinese vijf kruiden pinda's
- Udang nanas - steurgarnalen met ananas
Aubergine met knoflook dressing -凉拌茄子


Aubergine met knoflook dressing -凉拌茄子
Ingrediënten:
400 gr aubergine
3 theel zwarte rijstazijn
1 theel lichte sojasaus
1 theel sesam olie
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks
1/8 theel zout
3 takjes koriander, gehakt
Bereiding:
Snijd de aubergine in repen en stoom deze in 12 minuten zacht en gaar. Pers daarna voorzichtig het overtollige vocht eruit en laat het afkoelen. Treke de aubergine daarna uit elkaar.
Hak de teentjes knoflook en de lomboks fijn. Meng het met de rijstazijn, de soja saus, de sesam olie, het zout en de koriander.
Leg de aubergine op een schaal en schep daarover de dressing en serveer.
Ingrediënten:
400 gr aubergine
3 theel zwarte rijstazijn
1 theel lichte sojasaus
1 theel sesam olie
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks
1/8 theel zout
3 takjes koriander, gehakt
Bereiding:
Snijd de aubergine in repen en stoom deze in 12 minuten zacht en gaar. Pers daarna voorzichtig het overtollige vocht eruit en laat het afkoelen. Treke de aubergine daarna uit elkaar.
Hak de teentjes knoflook en de lomboks fijn. Meng het met de rijstazijn, de soja saus, de sesam olie, het zout en de koriander.
Leg de aubergine op een schaal en schep daarover de dressing en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.