Aubergine en Tahu met chilibonen saus
ingrediënten:
1 aubergine
400 gr tahu/tofu
3 cm gember
2 teentjes knoflook
3 eetl dou ban jiang saus anders chili bonen saus
2 eetl kecap asin
500 ml water
2 eetl arachide olie
garnering:
2 tente-uitjes
bereiding:
Snijd de aubergine in blokjes en de tahu in dobbelsteentjes. Rasp de gember en snijd de knoflook fijn. Hak de lentje-uitjes fijn.
Verhit in een wok de olie en bak de knoflook en de gember voor 30 seconden. Voeg dan de aubergine toe en bak dit 3 minuten. Vervolgens het water, de saus, de kecap en de tahu toevoegen en het geheel 2 minuten laten sudderen. Bestrooi het met de lente-ui en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Bakwan Jagung Kencur - met kencur gekruide maiskoekjes
- Bihun Goreng Kare - gebakken mihun met kerrie en choisam
- Babi Pongteh - varkensbuik in een saus van tauco
- Daging Age - rundvlees met kokos
- Kao Pad Takia - gebakken gekruide rijst met citroengras
- Capcay Goreng Lada Hitam - tjap tjoy met zwarte peper
- Kuping Lombok Idju - gebakken mosselen
- Tumis Kangkung Rebon - pittige roerbak van kangkung met rebon
- Tumis Kakap Lada Hitam - Vis met ananas en paprika
- Koddok Goreng - krokant gebakken kikkerbilletjes
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...